Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A Taekwondo hatékony?

A Taekwondo hatékony?

Figyelt kérdés
A taekwondo alkalmas arra, hogy szétrúgjam valaki s*ggét, úgy hogy többet ne tudjon leülni az alany? :)

2014. febr. 13. 20:04
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

"

Magyarországon a legtöbb harcművészet edzés még egy küzdősport szintre sem készít fel, így a morális és egyéb oktatásnak sincsen értelme..

" na ezen jót röhögtem nem éri el a szintet xD máday nórbert (8.mestersznt) neve nem ismerős sifu bár wing tsun kung fu-ban és akkor a katonák meg ezek miért ezt tanulják? elsőnek olvass utána járj edzésere mint én és nem ilyeneket írsz

2014. febr. 14. 20:45
 12/36 anonim ***** válasza:
60%

Öcsi.

Máday egy forma a WingTsunban, ez tagadhatatlan.

És nézz meg bármilyen más WingTsunost (ne Máday best of 10 magántanítványát hanem átlag wingtsun tanulókat)

Tudod mekkora harcművészek lesznek?

SENKIK.

Nem ellenfelek senkinek és semminek, egy sportkaratéssal versenghetnek a leggyengébb helyért, egy átlag küzdősportolót MEG SEM KÖZELÍTENEK.

Ez a magyar valóság, ez a konkrét helyzet, úgyhogy nekem ne magyarázz.. én is ebben a világban vagyok benne, és a gyomrom fordul fel.. hogy inkább boxolni küldök el valakit, mert alig van az országban igazi harcművészet edzés. Mert a wingtsun is 90%-ban szemét. És baromi kevés az, hogy Máday ügyes és erős. Mert 1000 wingtsunosból elég keveset oktat ő..

És ez nem csak WT kungfura igaz, de ezt hoztad szóba.. akkor beszéltünk erről.

2014. febr. 14. 20:50
 13/36 A kérdező kommentje:
A Máday egy varázsló, láttam egy szemináriumon egyszer. Akármelyik thai box edző kifektetné egy combossal. A wing tsun az mese.
2014. febr. 14. 20:51
 14/36 anonim ***** válasza:
10%

Máday maga rohadt gyors, és mire egy tb-s edző megcombozza (senki sem fekszik le 1 combostól) addigra 8-10 ütést bedarál egy 90-100 kilós ember.

Máday megölne egy thai boxolót, ha akarna.

Nem arról van szó hogy ő milyen kompetens vagy nem kompetens, hanem hogy a többi oktató mennyire képzett, illetve az edzésmetódusaik mennyire effektívek. Na már most, ezekkel lehetnek problémák.

De én nagyon komolyan tartom a véleményem, hogy maga Máday ügyes és erős, és rohadt sok gyakorlás van mögötte, amivel nem is lehetne ügyetlen vagy gyenge. Őt nem becsülném le.

2014. febr. 14. 20:57
 15/36 A kérdező kommentje:
Mivel Chuck Norris is nyomatta a taekwondót így az nem lehet rossz! :D
2014. febr. 14. 20:57
 16/36 A kérdező kommentje:

"Máday maga rohadt gyors, és mire egy tb-s edző megcombozza"

Azért... egy Rehák Gyuri vagy egy Zilai Sanyi ellen megnézném, hogy mit tudna. :)

2014. febr. 14. 20:59
 17/36 anonim ***** válasza:
Én is.
2014. febr. 14. 21:01
 18/36 anonim ***** válasza:
11%

De én azért, mert bármi is lenne, jól képzett embereknek tartom őket, és mindenképpen érdekes lenne látni mit kezdenének egy összecsapáson.

Viszont kezdőbb wingtsunosokat pár kezdőbb (2-4 év edzés) thaiosokkal nemigen néznék.

A thai-osok nem villantanának sokat, de nem is kéne mert sajna bedarálnák a mókusboxolókat.. tehát mindkét stílusban csak a húzó neveket tartom ügyesnek. Mondjuk.. érdekes, hogy el tudom képzelni, hogy Mádaynak vannak jól képzett tanítványai, úgy Rehák thai boxolói is jó hírűek.. jó, ő rájuk még kíváncsi lennék, ők a kivételek szerintem a stílusaikban.. kiemelkedő edzők tanítványai is kiemelkedőek lesznek, WT-ben is, de ők nem lesznek sokan, még nem lesz általánosan jó az edzés az egész országban.

2014. febr. 14. 21:04
 19/36 A kérdező kommentje:
A wing tsun egy hulladék. 8 hónapig jártam leung ting wt-re, hát egy határ szar. Sparring nincs, zsákolás nincs, erősítés nagyon minimális, nyújtás nuku, fabábú ugyan volt, de az sparring nélkül semmit sem ér, folyton csak a formagyakorlat, marha drága volt a ruha, a mellkas védő... stb. Het 2x edzés, havi 9000 Ft. Abbahagytam, utána mentem BJJ-ni, már az első héten volt sparring (grappling), ezt 2 évig nyomattam, csak közbe elköltöztünk és nincsen a lakóhelyem közelébe bjj, hogy folytassam. Viszont tkd az állítólag van.
2014. febr. 14. 21:10
 20/36 anonim ***** válasza:

Akkor meg kell nézni azt is.

Ha bjj-hez viszonyítanád.. akkor a tkd olyan, hogy..

Szoktam én mondani, hogy a brazil jitsu tök jó, csak nem önvédelmi rendszer. Ha fejbe rúgja egy tkd-s, vagy gyomron akkor távolról végük.

Ellenben semmi sem biztos, és egy bjj-s pedig gyümölcslét facsar a tkd-sból ha eléri.

Nos, neked van földharc múltad, nem lenne most rossz neked egy kis rugdosódás.

Ökölvívás amúgy nincs?

2014. febr. 14. 21:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!