Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Miért ájulnak el a boxolók...

Miért ájulnak el a boxolók egy nagy ütéstől?

Figyelt kérdés

2014. jan. 1. 22:17
 1/6 anonim ***** válasza:
Mert a fejüket hirtelen mozgásállapotot változtat, ezáltal az agyuk nekicsapódik a koponyának, így sérülést keltve az agyban és a sérülés miatt elájulnak!
2014. jan. 1. 22:22
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. jan. 1. 23:08
 3/6 aikiboxer ***** válasza:
Az elájulás már extrém eset, de nagyon fura érzés földre kerülni egy nagyobb ütéstől... Egyszer én is beszívtam egy sallert, és tök fura, hogy úgy érzed, most a legjobban esne eldőlni mint egy zsák... :)))
2014. jan. 2. 11:06
 4/6 anonim ***** válasza:

Tehát akkor a szívüket és az érzéseiket követik?

Egy állapot a pofon utáni, olyan mint a szerelem (vagy a bebas.ás) egyszerűen vonz valami.. mondjuk a föld.

2014. jan. 2. 12:33
 5/6 anonim válasza:
kikapcsolnáluk minden ,én bokszolok nem ütöttek még ki kop kop ,de volt olyan hogy állva maradtam azt se tudtam mi van azért ájulnak el mert akkora ütést kapnak azt se tudják mi van és el is felejtenek dolgokat,valaki bokszolni akkart miután már rég le ment a mecs ki volt ütve nem is emlékezet rá,valaki cipő nélkül akkart kimennia teremből ,akkorát kapott,ha kesztűvel ütnek megszédülsz ha ökölell ütnek semmid nem sszédül meg csak törsz ,érdekes ez
2014. jan. 6. 22:27
 6/6 anonim ***** válasza:

A törés után még harcolhatsz, a kesztyű viszont lágyít az ütésen, a lágy (puha) ütés sokkal nagyobb sokkot, behatást okoz.

Lásd a taichisok ütését, kesztyű nélkül. Kesztyűben nagyobbat lehet ütni, védi az öklöt és hatékonyabban átadja az erőket még egy külső stílusú harcos (boxoló) esetében is, bezony.

2014. jan. 7. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!