Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Krav magában mennyire sok az...

Krav magában mennyire sok az erőléti gyakorlat?

Figyelt kérdés

Egy ismerősömtől hallottam, hogy inkább csak technika és érdemes mellé pl: kondizni, vagy valamit sportolni ami erősít.

Szerinte jó a krav maga, csak nem megerősít, hanem fogásokat tanít.

Szerintetek ha gyúrok mellette az jó? Vagy sok lenne?

2013. dec. 8. 14:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

minden küzdősport,vagy önvédelmi edzés alapja az erőnlét vagyis az állóképesség.

nem véletlen az,hogy a bunyók többségét sokszor az nyeri,aki jobban bírja tüdővel még ha képzetlenebb is az ellenféltől akinek rosszabb az állóképessége.

egyszóval az állóképesség a legfontosabb az egészben.

a másik része meg,hogy egy támadás alatt a stressz miatt a pulzusod felmehet 180-200ra is,közben jön a csőlátás,ezért önvédelmi edzéseken a totális végső kifáradás eljövetele után szokott lenni a stressz tréning,hogy szimulálja azt a testi és lelki állapotot,amit egy támadás alatt fogsz átélni és ne fagyjál le.

kettlebell,ugrókötél,köredzés amik jók állóképesség fejlesztéséhez.

és ha kezdő vagy,akkor ökölvívó edzéssel lenne érdemes kezdened és 1-2 év után mellé rakni a kravot szerintem.

a kérdésre válaszolva konkrétan.

amiket én ismerek önvédelmi edzéseket ott úgy volt,hogy 1 óra erőnlét,ez végig hajtós kardió,zsákolás,ütő-rúgó párna a cél a teljes kimerülés.

a következő óra meg technikai edzés a végén stressz gyakorlatokkal.

tehát a konditermi edzés ehhez a dologhoz kevésbé tesz hozzá.

2013. dec. 8. 15:51
 2/12 A kérdező kommentje:

Ami nekem közel van és időben is jó az csak egy órás edzés.

Sajnos mindenképp ezt kell tanulnom, tudom, hogy kéne valami boxolós ütögetős sport is, de 2 hete hasbaszúrták az egyik barátomat és régebben engem is majdnem. Kb. 2 havonta kirabolnak. Annyira szemét ez a környék. Hihetetlen. Sajnos nem tudok elköltözni. Ezért gondoltam, hogy karv magát tanulok.

Tudom, hogy nem fog gyorsan menni, meg, hogy nagyon oda kell figyelni, hogy ne érezem magam keménynek és kötekedjek, de szerintem ez a legjobb arra, ha valaki előránt egy kést. Ha nem is veszem el, legalább lesz annyi gyakorlatom, hogy ne tudja belém szúrni.

2013. dec. 8. 16:32
 3/12 anonim ***** válasza:
nem érted látom box vagy más hasonló edzés nélkül nem nehezebben fog menni hanem egyáltalán nem fog sikerülni éles helyzetben végrehajtani a tanultakat
2013. dec. 8. 17:13
 4/12 anonim ***** válasza:
"Ha nem is veszem el, legalább lesz annyi gyakorlatom, hogy ne tudja belém szúrni." ezt jobb ha elfelejted mert ha elérnéd az edzői szintet akkor sem lenne 50% esélynél több rá. ha fegyver elleni önvédelmet akarsz tanulni jobban jársz valamilyen késes botos harcművészettel
2013. dec. 8. 17:16
 5/12 A kérdező kommentje:
Ez a krav maga. Megtanít arra, hogy hogyan védekezzünk késes és egyéb fegyveres támadás ellen. Nem szoktál youtubon videóket nézni? van egy csomó
2013. dec. 8. 17:19
 6/12 anonim ***** válasza:
de néztem csak a tapasztalatom túlmutat a videókon és a marketingen.
2013. dec. 8. 17:26
 7/12 anonim ***** válasza:

huh kérdező ez az utolsó kommented eléggé álomvilág szagú:).

az önvédelmi edzések max annyiban tanítanak meg a kés elleni védekezésre,hogy ránevelnek arra,hogy folyamatosan figyeld a fenyegető kezét.

ha a kezét zsebreteszi,elkezd nyúlkálni hátra stb,akkor kell támadnod,nem adva időt arra,hogy elővegyen bármit is.

de egy komoly fegyveres fenyegetőtől nem fogsz elvenni semmilyen fegyvert.

2013. dec. 8. 17:45
 8/12 A kérdező kommentje:

Ja tudom, de nyilván nem kommandósokkal akarok harcolni.

12-18 éves cigányok balhéznak erre felé.

2013. dec. 8. 18:07
 9/12 kovpet ***** válasza:

"Ez a krav maga. Megtanít arra, hogy hogyan védekezzünk késes és egyéb fegyveres támadás ellen."

Igen. Előtte az első az lesz, amit megtanulsz, hogy fuss, ha tudsz, mert 90%-ig biztos, hogy kés ellen meg fogsz sérülni. Jó esetben csak megsérülni...

2013. dec. 8. 18:21
 10/12 A kérdező kommentje:

Van egy ismerősöm. Pontosabban apukám valami régi ismerőse.

Ő katona és kravmagát is tanult.

Mondta, hogy szúrjam meg. Hát elmondom, hogy lehetetlen feladat volt!

Nagyon ügyes, és csak 2 éve kravmagázik. Előtte, csak gyúrt és rohangáltam meg fekvőztek a seregben.

2013. dec. 8. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!