Kéztörés mint jó önvédelmi gyakorlat?
Ahol eltöröd valaki kezét (hacsak nem hasonló szándékkal közeledett feléd) az már rég nem önvédelem.
A kéztörés pedig nagyon tág fogalom, amit nagyon sokféleképpen tudsz elérni. Azonban pontos anatómiai tudás, avagy erre irányuló technikák ismerete nélkül igencsak nehézkes eltörni bárkinek is a kezét.
Máskülönben törött kezű emberek mászkálnának a gettóban, nem olyanok, akiknek a fogát verték ki.
Dióhéjban ennyit erről. A kéztörés dolgot verd ki a fejedből, hacsak nem Ju Jitsu-zol vagy Aikido-zol 10+x éve, akkor nem fogod te senki kezét eltörögetni.
5 ember ellen meg lehetsz akármekkora harcművész, fuss a pics@ba, ennél többet nem tehetsz. Hacsak nem te vagy maga Chuck Norris.
De talán még akkor sem...
Ja, meg ahogy a Móriczka azt elképzeli. Hátratörni a könyökét? Látszik, hogy fogalmad incs az egészről. Meg nem olyan egyszerű eltörni valakinek az orrát sem. Főleg, hogyha támadnak, akkor egyszerre fognak, több oldalról rendszerint.
Vedd ki a biliből a kezed, mert csúnyán megjárod. Ezt most a lehető legjobb szándékkal mondom neked.
Egy verekedés nem nagyon lehet megtervezni.
Volt, hogy 3-an jötten nekem, de olyanok, hogy egy is nagy eséllyel meg tudott volna verni.
Nem ütöttem vissza, csak elkezdtem dumálni nekik.
Igen kaptam egy ütést és néhányszor meglöktek, de végül ennyi bajom lett. Semmi!
Csak azért mondom, mert volt gyerek a kerületben aki 1 hétig kórházban volt. Nem éri meg.
Amúgy meg egy orrtörés kb. annyira nehéz mint eltörni egy ceruzát.
Egy ütés és kész!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!