Kick-box vagy valamilyen önvédelmi sport kecskeméten?
A Kick-box nem önvédelmi sport. Küzdősport. Önvédelemre a harcművészetek jók (már amelyiket jól tanítják).
Gondolom a Google elérhető Kecskemétről is, innen kezdve nem értem a kérdést...
Jó lenne azzal nagyon komolyan tisztában lenni, amit 1. válaszoló leírt.
Lehet küzdelmet gyakrolgatni, versenyezni versenysportokkal, ez egészen pontosan SEMMIT nem ér önvédelem szempontjából.
Azt hiszi az ember, hogy egy kickboxoló tud rúgni. Majd a támadóját jól fejbe rúgja. Ez szép elképzelés, lehetne is alapja.
Csakhogy a versenysportolók rúgásai sajnos valahogy sosem 100%-osak, és az a rész amit így írtam "Majd a támadóját jól fejbe rúgja" hiányzik.
Nincs idő felkészülni, megtervezni a rúgást, gondolkodni. Vagy van készség a gyors reakcióra váratlan helyzetben, vagy elkésett az egész és már végtelenül rossz helyzet állt elő, ahol már a legképzettebbek sem tudnak sokat kezdeni. Ez az önvédelem. Ami kár, hogy tapasztalataim szerint erre sem a divatos önvédelmi rendszerek nem készítenek fel, sem a legtöbb harcművészet, sem küzdősportok. Ehhez hosszú gyakorlás kell, ráadásul komoly gyakorlás. Talán valahol szerencse, hogy ki talál jó képességfejlesztő edzőmódszert.. oktatót.
Teljesen jogos dolgokat írtatok ---
csak hogy én lány vagyok elég gyenge fizikummal(átlagos). Tegnap jöttem haza felé a buszommal és volt 1 srác a barátnőjével és a haverjaik(max 20 évesek)--és volt 1 kb 15-17 srác akibe belekötöttek.Az idősebb fiú elkapta a fiatalabb arcát és szorongatta...
- a barátnője és a haverjaik próbálták le állítani a gyereket aki az áldozat volt pedig semmit nem tudott tenni.
A buszon senki nem reagálta le ezt....olyan ideg volt bennem,hogy annyira megvédtem volna a srácot de hogy???? simán velem is ezt csinálhatta volna....
Szóval amíg haza sétáltam csak ezen gondolkodtam hogy kell valami fizikumomnak lenni ha ilyen helyzet van tudjak valamit csinálni...illetve ez velem is meg történhet akár...Muszály valamit csinálni...szívem szerint elláttam volna a gyereket...Persze úgy elkapta a kis srác arcát hogy meg is maradt a helye (karmolások).Szóval a kick -boxot a fizikai erőlét miatt gondoltam.... az önvédelmet meg a Barmok miatt....
Nem mondom, hogy érthetetlen az ötleted.
Csak ha nem akarsz adott esetben nagyon csúnyán járni, akkor abszolút hatékony önvédelemre, ráadásul női fizikumhoz alkalmazkodó mozgásvilágot keress.
Ott van a kérdés még, hogy Kecskeméten eleve mire van lehetőség? A legjobb lehetőségek közé tartozna megtanulni késelni. Egy alapos késharc tudás nemtől függetlenül megállíthatatlan dolog. Mindegy hogy egy 50 kilós nő, vagy egy 80 kilós férfi.. nem esélyes ellenük szegülni.
Mindez egy kickboxolóról nem mondható el. Azt lehet csinálni, hogy gyakorolsz önvédelmet, komoly dolgokat és mozgásként, erősítésként sportolsz, ez így jó elképzelés.
Divatosak ma a Kravmaga és Defendo edzések, én azt ajánlom keresd a késharcot (Kali, Escrima) és HA ezek nincsenek, akkor be kell érni azzal ami Kecskeméten elérhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!