Az baj, hogy ha valaki MMA-zni szeretne, de nem tud rúgni
magasat? (Lent bövebben)
Tulajdonképpen csak előny! Legalább nem kapják el a lábát, és nem törik ki! :) Szóval nyugodtan MMA-zhat! :)
2013. dec. 2. 19:20
mennyen inkább boxolni és birkózni "ememá" edzés helyett utána is mehet ilyen versenyekre annyi különbséggel, hogy lesz tényleges tudása is
2013. dec. 2. 19:25
Jogos amit a 2. ír, de szerintem inkább kung-fu-zzon! Az 1 normális harc, ahol ésszel, technikával és gyorsasággal harcolnak! Kétség kívül sokkal hatékonyabb mint bármely boxfajta! De ha nem az önvédelem érdekli, hanem a sport, akkor tényleg box, thai box!
2013. dec. 2. 19:30
nem tartom valószínűnek, hogy el akar menni kungfuzni mert az átlag embert a hideg rázza ki a hasonlóktól max csak akkor ha jól van marketingolva mint ving tsun. egyébként meg önvédelemre még mindig jobbnak tartom a boxot késes-botos harcművészettel párosítva
2013. dec. 2. 19:58
meg sok éves ökölvívó múlttal rettentő nagy visszalépés lenne lemennie kung fuzni.
főleg,hogy full kontakt küzdelmekre hogyan készülhetne fel sparring nélkül?
ment a mínusz.
a merevség meg mindig hátrány,főleg ha földön akar hemperegni,mert ha a lába merev,akkor valszeg a gerince is merev.
a merev test,merev izomzat meg mindig sérülékenyebb és korlátozottabb,mint egy mobilis.
2013. dec. 2. 20:35
,,sok éves ökölvívó múlttal rettentő
nagy visszalépés lenne lemennie kung
fuzni." Miért is? Ha gyengébbről erősebbre/hatékonyabbra megyek az miért is visszafejlődés? :-/ Ezt nem értem! Ez olyan mintha azt mondanád, hogy ha a trabantomat lecsrélem 1 Mitsubishi-re akkor egy rosszabb autót veszek! :-/ Miért is? Nah mindegy ehhez kevés az IQ tartományom! :( bocsi!
2013. dec. 2. 20:49
7/16 A kérdező kommentje:
Igen a gerince is merev. De lehet fejleszteni, hogy magasabbat rúgjon?
nézz le 1x ökölvívó edzésre aztán majd megérted.előzőnek.
és lehet persze fejleszteni nyújtással.
2013. dec. 2. 21:18
9/16 A kérdező kommentje:
Értem. De azt mondta nekünk a tesi tanár, hogy ha nyújtúnk, és addig nyújtunk már, hogy szinte "elszakad" (Képletesen értettem, az érzésre gondoltam) akkor az sérülést okozhat.
Nagyon jól tudom milyen az ökölvívás, éppen ezért nem értem! Te meg nem tudod mi az a kung-fu! :) Ezért beszélsz butaságokat! :) De csak, hogy lásd milyen jófej vagyok, a kung-fu, az nem állat és nem is kaja, pláne, nem 1 hegység! Az egy önvédelmi rendszer, amely hatékonyabb, mint a box! :) Nézz utána! ;)
2013. dec. 2. 21:21
Kapcsolódó kérdések: