Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Milyen küzdősportot válasszak,...

Milyen küzdősportot válasszak, ha meg akarom védeni magam és ha úgy van ütni is tudjak?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Önvédelmet és támadást szeretnék tanulni valamilyen küzdősporton keresztül.

A boxot nagyon sablonosnak és kötöttnek találom, szóba jött még a karate. Nem vagyok kifejezetten erős alkatú, ezért inkább a technikára mennék, mint az erőre.Ti mit tudnátok ajánlani?

2013. nov. 15. 22:11
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó... félreértessz.

nem akarok semmit semmivel sem összehasonlítani, csak ki akarom választani azt, amelyik a legjobbnak bizonyul. :)

2013. nov. 18. 21:23
 12/16 anonim ***** válasza:

Pontosan, a legjobbat kell keresni.

Utcán pedig nagyon is profi az ellenség. Egy késelőt sosem szabad lebecsülni.. márpedig utcán nem lúdtollat fognak kézben szorongatni..

2013. nov. 18. 22:10
 13/16 anonim ***** válasza:

Kérdező: nem neked szólt a hasonlítgatós dolog, hanem az előttem szólóknak :)

Utolsó: az utcán nem profi a késelő, hanem kiszámíthatatlan, és pont ettől veszélyes. Profi késelők a katonák például, de ők viszonylag ritkán mennek rá a civilekre a nyóckerben. Természetesen én a profi alatt a versenyszerű sportolót értettem, sajnos volt szerencsém ügyes "lakatosmárlonbrándóhoz", akinél 2 (!!) kés volt, és miután az egyiket elhárítottam, a másikat a bokatokból kirántva végighúzta a hasfalamon. Viszont szerintem ez ritka. Pechem volt. És valószínűleg most nem lennék itt, ha nem gyakorlom katonai szinten az önvédelmet.

2013. nov. 18. 22:22
 14/16 anonim ***** válasza:

Könnyelműen fogalmaztam. Az össze-vissza és kiszámíthatatlan hirtelen olyan érzetet keltett bennem, hogy ugye életveszélyes (egy késsel a kezében) és ezért nagyoltam el a témát, és neveztem profinak az utcai bicskázókat. Holott hol vannak ők egy komoly Jetkalishoz képest.. Nos, végső soron ott hogy ugyan úgy kibeleznek, függetlenül attól hogy egy náluk komolyabb késelő meg őket aprítaná szecskává.

Ezért nem árt nekünk jobb késelőnek lennünk. Ezért pártolom a lehető/elérhető legjobb edzés, és lehetőleg fegyveres képzés megkeresését.

2013. nov. 18. 22:35
 15/16 anonim ***** válasza:
Az egyetlen gondom a fegyveres önvédelem oktatásával, hogy ha rossz kezekbe kerül, kő kövön nem marad...
2013. nov. 18. 22:43
 16/16 anonim válasza:
8. voltam és igen kimernék állni vele... Amúgy én is örülök hogy edzek :)) :D ( a box is jó sport nagyon!! )
2013. nov. 19. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!