Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A küzdősportoknál/harcművészet...

A küzdősportoknál/harcművészeteknél tényleg hátrány ha izmos vagy?

Figyelt kérdés

2013. nov. 13. 20:17
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Te nem gondolod, de így van! Nem azt mondom, hogy szemmel láthatóan, csupán pont annyira, hogy legyorsulja 1 kung-fu mester!
2013. nov. 14. 18:18
 12/27 anonim ***** válasza:
A kungfumester is gyúr.. mint írtam, a shaolinban ez alap volt, nem valami szentségtörés. De jó, te is harcművésznek tűnsz, a vita meg mindegy. Nyilván fontosabb a sebesség és a technika mint az izomméret.
2013. nov. 14. 18:26
 13/27 anonim ***** válasza:
pont ahogy mondod! Az izomméret nem számít, oké persze kell, de nem Arnold Schwarzenegger féle izom! Ha esetleg láttad Yip Man-t akkor láthattad rajta, hogy nem egy hatalmas kigyúrt állat és simán hazavágna 1 izomállat Thaiboxolót! :) Kell izom, de nem mindegy milyen mértékben! ;)
2013. nov. 14. 18:35
 14/27 aikiboxer ***** válasza:
Teljesen más jellegű izomrendszer kell a boksz típusú és a birkózás típusú küzdősportokhoz. A boksz típusúaknál felesleges izomtömeget építeni, mert bár a súlycsoportban persze számít, de az ütésed nem lesz erősebb a nagyobb bicepsztől. Ámde a testharcos stílusokban (judo, BJJ, birkózás) kifejezetten előny, ha erős/izmos vagy. Amúgy a kétféle sport teljesen másféle állóképességet is kíván meg -- a bokszolókra kb. 30 mp birkózás után kell oxigénmaszkot tenni, a birkózókra meg ugyanennyi boksz után. :)
2013. nov. 14. 20:49
 15/27 A kérdező kommentje:
És az utcán számít?
2013. nov. 15. 18:11
 16/27 anonim ***** válasza:
Szerintem ez a dolog úgy működik, hogy a súlyzós edzés bizonyos fajtáival olyan izmokat fejlesztesz, amelyre nemigazán van szükség (és valószínűleg találni lehetne ilyen gyakorlatokat saját testsúlyos edzéstervekben is, csak kisebb mértékben). Ennek következtében az a néhány, túlfejlesztett izom csak plusz tömeg, amit cipelni és oxigénnel ellátni kell, mert csak olyan irányban/helyzetben tudsz csak vele erőt kifejteni, amelyre a gyakorlatban, harc közben, nincs szükséged.
2013. nov. 17. 02:00
 17/27 anonim ***** válasza:
Karatés köcsg ott mutogatja a mozdulatokat ha te izmos vagy adsz egy jobb horgot az csá
2013. nov. 19. 18:06
 18/27 anonim ***** válasza:
Mondta ezt egy izomagy, és seggre ült.
2013. nov. 22. 11:02
 19/27 anonim ***** válasza:
Szerintem elég ha megnézed a UFC legjobbjait/bajnokait és egyből észreveheted hogy nincs közöttük 1 kigyúrt sem, sőt legtöbbjük még csak izmosnak se mondható...de aki szerint ez nem így van csak annyit mondok mutasson 1 testépítőt aki elért valaha is valamit bármilyen küzdősportban...azthiszem ezzel fel is adtam a leckét mert nem valószínű hogy fogtok találni ilyet...:)
2014. febr. 7. 02:28
 20/27 anonim ***** válasza:

Jól feladtad a leckét hallod...mutass már egy olyan UFC-st, aki ért már el helyezést testépítő versenyen. Mutass már egy olyan kalapácsvetőt, aki rúdugrásban szerepelt jól, egy olyan maratonistát, aki súlyemelésben jeleskedett, egy olyan gerelyhajítót, aki jó birkózó, egy olyan downhillest, aki jó sprinter. Habár...azért vannak átfedések. Például egyrészt szerintem az UFC-sek elég izmosak, másrészt, ha már így feladtad a leckét, akkor tessék, nézd meg például ezeket az embereket: Silvio Simac, Michael Jai White, Bolo Yeung, vagy akár JCVD. Mindegyikük elég izmos/izmos volt fénykorában, meg merem kockáztatni, hogy gyúrnak is...Magyarul építik a testüket, szóval testépítőknek nevezhetők, és azért elértek valamit küzdősportolás terén. Ennyit az érvedről.

Amúgy meg mindkét oldalról kezdenek megjelenni ezek a sérelmektől, komplexusoktól vezérelt, felületes, elnagyolt kommentek, hogy "én oszt kenterbe vernénelek" meg hogy "nem ér semmit a te sportod, mert az enyémmel én ezt meg ezt tudom". Nagyon értelmes az ilyen fajta vita. Mintha te vitatkoznál egy sráccal, hogy te így vagy izmos, vagy úgy vagy jó harcos, ő meg milyen kis vézna, erre ő megmondaná, hogy világelső sportlövő, és 50 m-ről egy kézzel csípőből fejbemakkolna téged. Na? Most mond valamit erre, nem?

Mindjárt arról kezdünk vitatkozni, hogy ki nyerne egy harcban, Superman vagy Jézus.

2014. febr. 7. 09:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!