Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Utcai önvédelemre milyen...

Utcai önvédelemre milyen stilus a legjobb?

Figyelt kérdés

Ha nincs lehetőségem elfutni és a box se ér semmit ha 2-3 támadó is van,és ha még fegyver is van az egyiknél mondjuk egy kés.

A Kempo a Ju Jitsu a Systema vagy a Combat Sambo?

Mondjuk Boxolni tudok de az utca az utca lefogások,több ellenfél+fegyverek ellen melyik lenne a legjobb?

#edzés #fegyver #freestyle #extrém #karate #boxzsák #extrém sport #box #Harc Harcművészet #Kezdő Küzdősport
2013. szept. 1. 19:55
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

Nos, én spec ismerem Ottót, a győri krav instruktort, és igen jó srác, ért is a dologhoz, de amikor nála jártam, az edzésen 40-50 srác volt. Ekkora csoportban lehetetlen tanítani egyedül. hibásan rögzülnek a technikák, és ezt eltanulják egymástól a kezdők, és lassan haladnak. De ez nem az edző tudásától függ.

Edzést vezetni, meg bunyózni teljesen más tészta. hiába vagy jó bunyós, ahhoz, hogy jó edző legyél, és jók legyenek a tanítványaid, kell a pedagógiai érzék, intelligencia, szakismeret is. pl az, hogy tudom, 40 srácot nem tudok egyedül tanítani.

Ezért gyengusz a krav, mert nagyon fel van futva, nagyok a csoportok (főleg vidéken). ezért sok kezdő van, nehezen jutsz olyan edzőparnerhez, akivel fejlődsz. ráadásul a KMG oktatási terve sem tökéletes, szvsz túl kőbe vésett, és a technikák (amik egyébként jók) sem úgy vannak begyakorolva, ahogy kellene hogy legyen. kevés sparring, irányított küzdelem van benne. Ami meg más szempontból érthető, mert 40 embert kontrollálni, figyelni egy edzésen lehetetlen.

2013. szept. 3. 14:34
 22/38 anonim ***** válasza:
Mitérdekeltéged?: Igazad van, ezért nem mindegy hová jár az ember és mit tanul. Azt hiszem erről jókat lehetne témázgatni! Köszi azért, hogy kulturáltan sikerült megfogalmazni a választ, nem úgy mint egyes gyökerek szokták :)
2013. szept. 3. 17:38
 23/38 anonim ***** válasza:

20-as: Én azt mondtam, hogy sok helyen van baromi rosszul oktatva a Krav Maga. Győri edzést speciel nem tudom, de amiket néztem klubokat azoknak több mint a feléről elmondható volt, hogy csak a pénzre mennek. De amit 21-es mond az nem elhanyagolható. Ugyanis túl sok tanítványt egyszerűen nem tud egyszerre tanítani a mester. Normálisan kb. tízre tud oda figyelni egyszerre. Ezeknél még oda tud menni és ki tudja javítani a hibákat, ha valaki valamit rosszul csinál, de többnél már nem nagyon.

Nenov: Hát ez igaz. Erről a témáról baromi sokat lehetne beszélni. De én alappillérnek tartom, hogy valaki normális helyen tanuljon küzdősportot/harcművészetet, ahol az edző érti is a dolgát és normálisan oktat. Ezután jön, csak a pszichológiai dolog, az előrelátás, a stratégia, stb. Ja, és itt hozzá kell szoknod, hogy sokan nem fognak normális stílusban válaszolni.

2013. szept. 3. 18:33
 24/38 A kérdező kommentje:
Nos néhány év múlva szeretnénk el költözni más helyre a jobb megélhetés végett Anglián is gondolkodom.És ott elég sokmindent oktatnak Muay Boran-t is az is jó lehett de van egy érdekes harcművészet a neve nemtom talán valami Silat Pencak Silatnak is szokják hivni ez egy indonéziai harcművészet,hogy régen a falut harcosok támadták meg és ezeket a Silat gyakorlói megölték a felfegyverzett harcosokat
2013. szept. 3. 19:23
 25/38 anonim ***** válasza:

Kérdező: az ilyen legendákból sose szabad kiindulni. Karaténál is van olyan legenda, hogy állítólag néhány karate mester feltartóztattak száz szamurájt állítólag, és mégis elég mélyre süllyedt a színvonala. Angliáról meg nem tudok nyilatkozni, ott nem tudom miket oktatnak és nem tudom milyen a színvonal. Az a lényeg, hogy olyan helyre menj ahol 1. nincsenek sokan, így rád is tud figyelni a mester 2. Nem csak a levegőbe beszél, hanem bemutatja nektek a technikákat, elmondja a lényegét, stb. 3. Nem mond olyanokat, hogy ezzel rövid időn belül meg tudod magad védeni. 4. Van Sparring (gyakorló harc). Nem baj, ha kezdetben kesztyűben vagytok, csak az a lényeg, hogy legyen, mert itt tanuljátok be a tanultakat.

Ja, és a legfontosabb: ha nem tanultál kés harcot, akkor ne hősködj majd kés ellen. Inkább vegyék el az értékeidet, mint az életedet.

2013. szept. 3. 19:56
 26/38 anonim ***** válasza:

Nincs azzal semmi gond, hogy a pénzre mennek. ki kell fizetni a termet, a rezsit, az edző idejét, még akkor is, ha rossz. Ugyanis, mindenkinek a saját felelőssége, hogy milyen edzést talál magának. senki sem kötelez, hogy oda járj.

a konditeremben is minden tizedik ember edz csak normálisan, 90 százalék pinalegyez. mégis ki kell fizetniük a kondibérletet.sőt, ők tartják el a termet, ha nem lennének, a maradék 10 százaléknak sem lenne helye edzeni.

Ugyanez van a bunyóban is. ha a 10 százalékba tartozol, úgyis megtalálod a helyed 1-2 éven belül. ha meg a 90-be, akkor meg tökmindegy, mit edzel.

2013. szept. 3. 20:45
 27/38 anonim válasza:
Hát amúgy én is Krav Maga-t tanulok a való életben százszor használhatóbb mint a Thaibox, jobban felkészít a való életben megtörténhető találkozásokkal. Egyébként része a Krav Maga-nak a földharc is valamennyire szóval lehet hogy tanul földharcot is ez edzőtől függ. De amugy a Krav Maga magyar eredetű szóval ha nem tudsz választani válaszd azt:D.
2013. szept. 6. 21:39
 28/38 anonim válasza:
Bocs az előző hozzászólásért kicsit régebbi hozzászólónak írtam. Én is az Ottónál tanulok tényleg normális és jól is tanít de amugy Mosonmagyaróváron is tart edzést kisebb létszámmal.
2013. szept. 6. 21:42
 29/38 anonim ***** válasza:
Összenéznék egy kravost egy thai-ossal ringben. Az lesz a különbség, hogy 2 ember közül egyik legalább megszokta hogy üt egy mozgó ellenfélre.. Mert nem úgy van az, hogy fél év 'önvédelmi tanfolyam' után csak úgy el lehet könyökölni egy embert. A thai-osok is éveken át gyakorolják, sőt ezután is van hogy nem jól csinálják. Tehát aki kevesebb gyakorlattal próbál ütni, könyökölni, annak a találatait és azok hatását.. a próba válaszolja meg milyenek..
2013. szept. 7. 00:15
 30/38 qwertzoo ***** válasza:

Minekünk minden edzésen félóra sparring van kravmaga-n.

És mi megszoktuk, hogy minden technikát lehet alkalmazni, mindent lehet támadni.

De ezt is tanulni kell, gyakorolni, ahogy mindent.

2013. szept. 7. 23:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!