Aki kungfuzni tanul az szereti? Milyen a kungfu? Mindegy milyen testalkatú tanulja? Hasonlít mint a karatéra?
A karate alakult ki valamely kungfu ágból, tehát legfeljebb a karate hajaz a kungfura.
Ezernyi kungfu stílus létezik, és legalább 2 (+2) csoportba el kellene kezdeni besorolni milyen kungfuról beszélsz.
Északi, déli kungfu? Külső vagy belső stílusú?
Magyarországon majdnem tök mindegy, bár nyilván ahogyan a karatésok úgy a kungfusok sem fogják azt mondani hogy sz.ar az edzésük, de átlépve az emberi egón és a büszkeségen tudni kell hogy csapnivalóan sz.ar az oktatások nagy része. A kungfu oktatás is elsportosodott mint a karate, főleg a nagy klubokban. Azt meg tudni kell hogy küzdősport téren nem karatét vagy kungfut kell tanulni, küzdősport mezőnyben ezeket elverik a hagyományosan bevált ágak: ökölvívás, birkózás. + grappling kombó mondjuk egy MMA-s környezetben, szabályozásban.
Kungfut csak harcművészetként van értelme tanulni, komolyan (és akkor lehet jó) de így is vannak kétségeim, bár nem akarok mindent és mindenkit leszólni. Vannak jó oktatók is, valahogy többnyire nem túl ismertek. Lehet mert nem versenyzőket képeznek.
Az első válasza tökéletes.
Én annyit tennék hozzá,hogy én is kungfuztam 3 évig.Szerettem,de végül abbahagytam mert elég kevés harci gyakorlatot csinàltunk,és túl sokat formagyakorlatoztunk,álltunk.
Milyen ág hasonlít a kungfuhoz, ami önvédelem?
Az összes kungfu arról szól hogy kinyírd az ellenségedet minél előbb, minél gyorsabban. A lágy Taichitól kezdve az imádkozósáska stílusú külső kungfu ágig. Mind önvédelem, ha téged valaki tényleg megtanít rá. Ha nem tanít meg rá, akkor éveken át gyakorolhatsz valamit, amivel jó helyezést érhetnél el egy majorette versenyen, de nem biztos hogy jó fegyver lesz a kezedben az önvédelem kényszerhelyzetében. Ennyi.
Én kung fu-zom nagyon szeretem .
Ez egy kis klubban van és csak harcművészet semmi küzdősport nincs ott.
A rossz hír az, hogy amit a karatéval tapasztaltál általánosságban jellemző a harcművészet oktatásra Magyarországon. Azt meg ne bánd, hogy helyetted versenyzőkkel foglalkozott egy karate edző, ilyen ember edzése egyébként sem ér sokat, a kitüntetett figyelemben részesülő versenyzői is.. most miért ne írjuk le az igazat, harcművészeti és önvédelmi szempontból nullák, ezt így ismeretlenül is leírom.
Hol keresel edzést, melyik településen?
Hogy egy edzés 8-kor végződik és akkor már sötét van.. máshol ha 6-kor kezdenek akkor 9-ig tart az edzés, mert harcművészet mellett kiegészítő gyógytorna, nyújtás vagy qigong edzés is van..
Viszont több edzéssel lehet fejlődni. A bors sprét és az önvédelmi edzést arra találták ki, hogy sötétedés után is viszonylagos biztonságban tudjál járkálni, elzárkózni nem lehet a világ elől. Valami dolga úgyis lesz az embernek sötétedés után, nem lehet elkerülni az utcát és a veszélyeit. Viszont ezért nem zumbázni kell, hanem megtanulni bánni a késsel, ököllel.
Több évig éltem a távol keleten.
Olyan harcművész iskolákban fordultam meg, amit itthon elképzelni sem tudunk.
Azt sem tudom hogy azok milyen stílusok voltak, de a mesterek, ott voltak a topon, hihetetlen dolgokat csináltak.
van vmiféle kungfu kard, egy küzdelemben a mester ráugrott a pengére, amikor a tanítvány alapállásban állt, a penge nem hajolt meg, a tanítvány mintha nem is érezte hogy súly lett volna rajta.
Na ott kisétáltam, és kerestem egy európaibb mestert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!