Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Savate + Capoeira az jó...

Savate + Capoeira az jó kombináció?

Figyelt kérdés

2013. máj. 31. 09:59
 1/10 anonim ***** válasza:
Mármint mire?
2013. máj. 31. 10:31
 2/10 anonim ***** válasza:

Pesten van savate. És igen jó.

Viszont a capoeira oktatás ugyan itt már kevésbé jó (az egész városban, én reális capoeirát nem találtam bár vannak ügyes brazil oktatók, csak nem tanítanak úgy hogy túlélj egy riói éjszakát az utcán. kár)

Na most ha reális capoeira lenne, akkor tökéletes kombó lenne. Így azért jó, mert a közelharc elveit gyakorlod savate-on, a capoeira mozgását pedig beépítheted a sajátodba. Ha ügyes vagy akkor nagyon nagy meglepetést tudsz így okozni = harc túlélése.

2013. máj. 31. 15:04
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem pedig ha önvédelemről van szó, akkor a savate egymagában elég ha jól csinálod. A capoeira ezen már sokat nem fog segíteni, az arra jó, hogy a mozgáskoordinációd javuljon, steril edzéskörülmények közt lesz haszna, de egyébként felesleges. Persze villantani lehet vele csajoknak mondjuk fesztiválon, de ennyi.
2013. máj. 31. 15:24
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem tartom kispályásnak magam, de a komáromi Capoeirásoktól lenne amit szívesen megtanulnék. Egyszerűen erősek. Erős egy jó Savate-os is, önmagában is megállja a helyét a stílus ezt nem vitatnám.
2013. máj. 31. 15:34
 5/10 anonim ***** válasza:

nem jó.

savate-hoz az ökölvívás megy,az is a testvérsportja.

2013. máj. 31. 18:05
 6/10 aikiboxer ***** válasza:
Teljesen felesleges savatét boksszal keverni, egy dolgot kell csinálni, de azt rendesen. Ha valami mellé, akkor inkább BJJ/Judo vagy aikido, ilyesmik.
2013. máj. 31. 19:07
 7/10 anonim ***** válasza:

két helyen van rendes savate bp-en,heti 2 edzéssel-sőt most az egyik helyen már csak heti 1 edzés van-de a város két végében.

szóval hiába akar vki heti 5 savate edzésre menni,nem fog tudni.

ezért is járnak a savate versenyzők ökölvívó edzésre mellette,meg azért is,mert indulnak ökölvívó meccseken is a sportágak hasonlósága miatt.

mozgáskultúrában,ütéstechnikában,védekezésben sincs eltérés a két sport között,legfeljebb annyi,hogy savate-ban a küzdőtáv kicsit messzebb kerülhet a rúgás miatt.

az edzőknek is megvan az ökölvívó edzői végzettsége.

meg aztán a júdó meg mit tudom miknek mi a franc hasznát vennék a versenyeken?

2013. máj. 31. 19:51
 8/10 anonim ***** válasza:

Mondjuk.. hasonlót mint a capoeirás söprésekkel, pofonokkal, állkapocsszaggató rágásaival. széttépi az ellenfelét.

Birkózással meg földbe döngöli.

Lehet le fogják léptetni, de mi a fontosabb: a szabályos győzelem, vagy az elsöprő győzelem?

Költői kérdés, én mondjuk nem versenyzek. :)

2013. máj. 31. 19:55
 9/10 A kérdező kommentje:
Én a savate-ot nem azért csinálnám, mert versenyezni akarok. Amúgy hülyeségnek tartom a versenyzést. Attól, hogy valaki megnyer akármilyen bajnokságot, az egyáltalán nem bizonyítja azt, hogy jó harcos is. Egyébként én 5 évig foglalkoztam ökölvívással, pár versenyen is részt vettem, nyertem is párat, de mégsem voltam elájulva tőle, igazából semmit sem érnek az ilyenek. Jó persze aki profi és már olyan szintem van, hogy milliókat keres vele az már más. De mit ér az a sok pénz és hírnév, ha 50-60 évesen pedig Parkinson-kórban fog megdögölni. Nem vonzott soha a versenyzés. Most pedig váltani szeretnék. Azért a savate-ot és a capoeirát néztem ki, mert a savate-ban ott vannak a cipős rúgások amik utcán hatásosak, a capoeirának pedig tetszik a mozgásvilága, valamint azok a lábsöprések azért tudnának meglepetést is okozni az ellenfélnek, ráadásul ott megtanulnék jól rúgni, hajlékonyabb is lennék. Az ilyen karate, kung-fu, taekwondo...stb sohasem vonzott, ezek ázsiai harcművészetek, én inkább európai stílust tanulnék szívesen. A savate az francia, a capoeira ugyan nem európai, mert afro-brazil, de még ez sem ázsiai.
2013. máj. 31. 20:31
 10/10 anonim ***** válasza:

OFF

Jókat írsz. Bírom az ilyen hozzáállást.

[link]

Itt az 51. kommentben van egy link. Azt a capoeira iskolát nézd meg. Én is kacérkodom a capoeira gondolatával, aztán majd lesz ami lesz.. nyilván illeszkednie kell az edzésnek a sajátomhoz stb.

Csak egy tipp.

2013. máj. 31. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!