Melyik a durvább a kick- vagy a thai-box?
Negatív értelemben durva mindkettő, talán a thai valamivel kőbunkóbb.
Azt igényli, hogy minél többet bírj, tehát a vastag csontozat és a gondolkodás hiánya előny. Küzdősporttechnikai szempontból a kickbox akár értékesebb lehetne, de egyik sem egy komoly, taktikai küzdősport.. ezek díszdobozok keménykedőknek.
Küzdősportok az ökölvívással, birkózással, esetleg grapplinggel kezdődnek. És persze savate-tal.
Ha állóképességben gondolkodsz, akkor tudok durvábbat is.
A Birkózás, Judo és BJJ nagyon sok állóképességet igényel, ahogy a grappling/földharc jellegű sportok általában.
A profi Judo-dok és Birkózók a legszívósabb sportolók, akiket ismerek...
TaplalkozasHarcmuves válasza:
Azért ez így ebben a formában távolról sem igaz...
A jó kickbox és thai box edzés is az alapoktól épül fel és ezeknek az alapja is az ökölvívás. Egy normális edző mellett igazi technikás bunyót lehet elsajátítani, tehát a kőbunkó részével nem feltétlenül értek egyet. Ezt a díszdoboz keménykedőknek kifejezést meg nem is értem :D
Az egyébként vitathatatlan, hogy az ökölvívás és birkózás alpajaira épül a legtöbb technika, legyen szó akármilyen küzdősportról.
Én még nem láttam technikás, eredeti thaiföldi bunyót. De ez nem jelent semmit.
Csinálja akinek bejön, tagadhatatlanul jó móka és megkeményedik az ember.
Küldeném is pár év thaiboxra a sok 16-20 éves emós patkányrágcsa fiatalt. Ha már kötelező katonaság úgysincs.. akkor legalább rugdossák egymást.
kickboxban.
Kérdés: csajos hülyéskedésre vágysz? mert egy ilyen kickbox nem lesz ám sokkal másabb mint egy zumba edzés, ne számíts majd komoly harc/önvédelmi vagy jelentős küzdősport tudásra (negatív hozzáállás, de tapasztalaton alapszik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!