Istenem,hogy mennyi okos van itt.. Kérdező:
Neked kell eldönteni,krav-maga=önvédelmi és taktikai rendszer
Kung-fu=Harcművészet, nem kevés múlt-al.
Krav Maga ahogy benne van a nevében is közelharc,és ahogy hívják önvédelmi rendszer. Én Krav Magázom, de NEM VAGYOK ELFOGULT vele kapcsolatban.. Krav Maga a technikák alapján, meg maga a taktika, a megfigyelés, és a leegyszerűsített SALLANGMENTES technikák célravezetőek,erősek,és hatásosak. Igaz,hogy utcára való,hogy legyen esélyed megvédeni magad. Miért mondom,hogy legyen esélyem? Azért mert lehetsz te 1éves kezdő vagy 25éves múlt-al rendelkező 5danos ju-jitsu mester. Semmire sincs GARANCIA! Szerencsén nagyon sok múlik,a körülményeken, és a gyorsaságon. De az első 2 a legfontosabb. És ugye nem ártanak a technikák, amivel tudod hatástalanítani az ellenfelet. Krav magában nem tanulsz meg 100%os szabályos,egyenes ütést,rugást, horgot,stb. Hogy miért is nem? Mert ez nem harcművészet ez nem thaibox,nem box, hanem csupán önvédelmi rendszer és nem azt nézik az utcán,hogy milyen szép egyenest tudsz ütni,hanem örülsz ha hatástalanítottad akár fél-1percre is a támadót addig letudsz lépni.. Ez a krav maga. Fuss vagy üss és fuss!
Kung-fu: Pontosabban nem tudom mennyi múlt-al rendelkezik de nem kevéssel az biztos. Nagyon szép,tudatos harcművészet, ad egy stílust,egy formát és persze egy önuralmat,viselkedésformát. Különböző ágai vannak, nagyon sok, hatásosak de ami baj hogy rengeteg ,nagyon nagyon sok gyakorlással tudsz elérni valamit,hogy tudjál valamit csinálni az utcán. Ahogy mondtam ez egy nagyon szép harcművészet, de egy kung fu hoz egy élet is kevés ahogy mondani szokták.. De ha spontán sporotlni,versenyekre járni, és egy életformát akarsz felvenni akkor kíváló. Nekem is nagyon tetszik főleg a shaolin csak pont ezért nem kezdtem el.. Van a wing-tsun most az felkapott eléggé, meg jó is de ott is vannak azért sallangok, de maga a technikák jók..
Szó,mi szó mikor szóban jön a krav maga kifejezés gyülekeznek itt a nagy"mesterek" "zsidó,szar,semmire nem jó,blabla" .. Elképzelhető ez is. De nyílván nem egy kezdő instruktorhoz megyek aki most szerezte meg g1-en a instruktori diplomát hanem pl egy g5-expert 1-2-3 hoz aki elég tapasztalt ,jártas, és van rutinja.. Én is valóban ezt a instruktoros-dit szigorúbbá tenném a krav magában mert az hogy valaki p3-4-5 g1-től oktathat nem preferálom, de ezért kell jó instruktort kiválasztani.. Expertet és ezek közül is a jót, bár itt nem nagyon tudsz mellé fogni... Meg "nincs rendszerezve,lopott technikák,blabla". rendszerezve van ez a egyik. Másik: Lopott technikák? jeet kune do? Azokat a technikákat is "lopták" mert Lee ugye nem saját mozgás-t fejlesztett ki hanem sok harcművészetet űzött, összerakta, kivette belőle a fölösleges mozgásokat,finomította, és megalkotta a jeet kune do-t.. És erre is mondhatnánk,hogy lopott. De nem.. Sok olyan van, aki otthon ül egyszer nem volt, egy edzésen se ,de ő nagyon tudja.. Mindennek van előnye-hátránya, jobb és rosszabb tulajdonságai. Tehát kérdező: Ha önvédelem krav maga, ha egy stílus, és van időd bőven hogy egyszer eljussál egy kívánt fokozatra és nem 1-2-3évre tervezed , és egy életformát akarsz felvenni akkor kung-fu. De önvédelemre jó a wing tsun is.. Most ezt is nagyon sztárolják,mondjuk nekem a mozgás nem tetszik benne nagyon... Remélem segíthettem.
Kedves kérdező!
Krav maga szerintem azért nem jó mert pusztakezes harci értéke (hatékonysága) nem éri el a kung fu-ét és semelyik küzdősportét.
Ja és Késes ,fegyveres harci értéke sem jó mert a támadó
az utcán máshogy támad késsel más erővel, technikával, más szögből, agresszívabban , megtévesztéseket alkalmazva.
Kung fu: Én is ezt gyakorlom most kezdtem el a 3. stílust amit eddigi életemben gyakoroltam.
Mindegyik stílusban mások a formagyakorlatok, küzdelmi technika, páros formagyakorlatok, meg a filozófiája is.
Van Déli és Északi támadó és védő stílusú kung fu.
Belső és külső stílusú.
Ja és amit a kívülállók "sallangnak" néznek az nálunk egy remek gyakorlat ami segít a kellő pontosság, gyorsaság eléréséhez, vagy ahhoz, hogy a reflex javuljon.
Nem véletlen van ilyen sokfajta gyakorlat ez egy több ezer évig kidolgozott harcművészet és nem hasonlítható össze egy néhány évtizedes dologgal.
Menjen nézze meg mindkettőt.
Kungfuból 95%, hogy úgy sem talál olyan edzést, amit olyan rohadt sok értelme lenne csinálni.
Kravból meg, menjen úgysem tartja vissza senki. Elméletben beszélni arról, hogy a kravmaga jó vagy rossz.. aki vert már el sparringon, szúrt már meg gyakorló késsel kravmaga oktatót, annak meglesz a tapasztalata. Ha ezt leírja, akkor nyilván feszültséget okoz.
Áh, ilyen vitákból senkinek sem lesz jobb, had csinálják amit akarnak.. egyébként majd hullik a férgese.
Nekem kifordul a gyomrom ha arra gondolok, hogy flabélos meg kravmaga edzésekre járnak emberek, ebből megélnek oktatók viszont komoly belső stílusú kunfut, gyógytornát oktató egyesületek meg nem tudják fenntartani a termüket..
De a világ ilyen, ezt én is látom közelről, tapasztalom. Lenne nekem is pár nem szép szavam az egészhez, de semmi sem lenne jobb tőle..
A tanács az, hogy ki kell próbálni több mindent, és kritikus szemmel kell figyelni. Ezt teheti meg egy kezdő, aki valami jót akar magának, és legalább eleve nem fitness kickboxon gondolkodik. Már az önvédelem igénye egy érett, gondolkodó emberre utal. A felmerülő lehetőségek sajnos ilyen vitákat szülnek, nyitott elmével járjon az ember és majd meghozza a maga jó döntését.
Tessék ez az IGAZI krav maga!
Hjáááááj *.*
Aztak.urva :D Már ezért megéri ezt az oldalt olvasni.
Hát ez igen jó, Babinénicsőőőő! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!