Mi a külömbség a harcművészet és a sport között?
Figyelt kérdés
Úgy értem : Mitől lesz valaki harcművész és nem csak egy sportoló ?2013. febr. 16. 05:27
1/6 anonim válasza:
Élete minden percét annak szenteli.
3/6 aikiboxer válasza:
Szerintem az, hogy a távol-keleti sportokat harcművészetnek hívjuk, az európai harcművészeteket pedig sportnak. :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek__..
4/6 anonim válasza:
A harcművészetek nem olyanok mind a kűzdősportok, nem egy puszta szabályrendszer hanem bázis és formagyakorlatok, filozófia, illemtan, külön önvédelmi rendszer, övfokozatok (és ehhez tartozó követelmények, pl. téglatörés puszta kézzel)ez mind egy rendes harcművészet részei.
5/6 anonim válasza:
A sport meghatározott célú mindennapos tevékenység, a mindennapoktól különböző környezetben; célja a testedzés, versenyzés, a szórakozás, eredmény elérése, a képességek fejlesztése vagy ezeknek kombinációja.
tehát minden harcművész sportoló, de nem minden sportoló harcművész...
6/6 anonim válasza:
szerintem onnantól vagy harcművész, mikor a mester már nem tud mit tanítani, ismered annyira az adott sportot, hogy kreatívan tudod használni, és mindezek mellett, kikiáltod magadat harcművésszé... de amúgy nincs olyan, hogy csak egy sportoló... a sport asszem valami francia szóból ered, aminek a jelentése boldog, hasznos időtöltés vagy valami ilyesmi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!