Ha 20 percig szünet nélkül, folyamatosan püfölöm a boxzsákot, az már elmegy átlagos kondinak, vagy még smafu?
teljesen jó ez.
de persze van hatékonyabb,mondjuk a 30-30-30 edzés.
30mp 3as kombók félerővel.
30mp lengyelboksz
30mp tiszta erő csapottak,horgok.
ha ezt nyomod 15-20 percig az már elég jó.
aztán-
3perc ugrókötél/1p pihenő
3perc árnyék/1p pihenő
3perc zsák/1p pihenő
szóval lehet ezt variálgatni.
az egybe 25p szerintem azért nem jó,mert én pl tuti beállnék közben egy robot üzemmódra,hogy tovább bírjam,és így nem lenne benne váratlanság,ritmusváltás,meglepetés,maximális felpörgés és felpörgésből fékezés.
mondjuk ha nem jársz,jártál edzésre,akkor hol tanultál meg ütni?
mert ha csak úgy ütögeted,lazán berögzülhet a rossz technika és rengeteg idő,amíg ki tudod javítani.
Köszi a választ. Hát a 25 percet azért nem csinálom, mert beunnám, valahogy úgy, ahogy írod. Az árnyék alatt mit értesz? Valahogy most nem jön át :)
Hát... igazság szerint itthon tanultam. Nem tudom mit takar a rossz ütéstechnika, de az egyensúllyal, légzéssel és ezek összekombinálásával szerintem tisztában vagyok, ezzel nem hinném, hogy gond lenne. Persze idő kellett hozzá. Hogy máshol van-e hiba, azt sajnos nem tudom. Meg azt se, hogy hol kéne keresni az ilyesmit. Szerencsére az akaratom meg van :)
Talán hallottál már arról, hogy bármilyen sportban, legyen az ping-pong vagy boksz, sokkal jobban szeretik az edzők a teljesen kezdőket, mint azokat, akik otthon már gyakoroltak egy kicsit... Baromi nehéz a rossz beidegződéstől megszabadítani az embereket.
Tehát: sürgősen kezdj el bokszedzésre járni, és ne otthon varázsolj, mert csak megszokod a rosszat. Ha még soha nem jártál bokszedzésre, akkor fogalmad sem lehet arról, hogy mit is jelent az, hogy "irdatlan erővel"... (Valószínűleg merev kézzel püfölöd [tolod] a zsákot -- menj le egy edzésre és nézd meg, hogy egy versenyző hogy üt.)
Egyébként pedig zsákolni nem egyhuzamban kell, hanem szakaszonként. 5x2 perc, közötte fél perc szünet; vagy 5x3 perc, közötte egy perc szünetekkel. Csak az edzett versenyzők bírnak ki rendes erővel 10-15 percet egyhuzamban, mivel ők be tudják osztani az errejüket. Ha te kibírsz 25 percet egyhuzamban, akkor ez a legjobb jele annak, hogy egyáltalán nem ütsz erőseket, továbbá szar a technikád. Sürgősen keress egy edzést!
Hát ha 20 percig bírod folyamatosan, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz.
1-2 perc után már már azt kéne érezned, hogy "belehalsz"... na akkor lenne jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!