Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A karatét nehéz tanulni?...

A karatét nehéz tanulni? Mennyi idő alatt lehet elérni egy szintet?

Figyelt kérdés

2013. febr. 2. 16:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

5 év ?

Öt év alatt egy harcművészetet/küzdősportot nem lehet mesteri max haladó szinten elsajátítani kiv. Japán, Shaolin templom

2013. febr. 6. 13:20
 12/15 anonim ***** válasza:

Az attól függ, mit nevezünk mesterinek.

Az MSc-t mesterfokozatnak mondják, pedig ugye aki kijön az egyetemről, az korántsem mester.

Így van ez a karatéban is.

Nem leszel világmegváltó nagymester öt év alatt, ez igaz.

Viszont lehet egy fekete öved.

2013. febr. 7. 19:58
 13/15 aikiboxer ***** válasza:
31%
Én öt évig karatéztam, és zöld övig jutottam. Annak idején nem lehetett öt év alatt fekete övet szerezni. Igaz, ismerek olyat is, aki 30 éve karatézik, élversenyző volt, és csak barna övig jutott.
2013. febr. 7. 20:29
 14/15 anonim ***** válasza:
64%

Megtévesztő lehet övszínek alapján összehasonlítani az egyes stílusokban elért szintet.

Shotokan karatéban a zöld öv az a 6. kyu. 10. kyuról indulsz és (ilyen szinten még) elméletileg 4 havonta tehetsz le egy vizsgát, ergo 16 hónap alatt meglehet a zöld öv, ami kevesebb, mint másfél év.

Az övszínesdi az nem más, mint a gyerekek/kezdők motiválása arra, hogy haladók (feketék) legyenek és a japán eredetű sempai/kohai rendszeren keresztül a tiszteletre nevelés.

Kyokushin karatéban a zöld öv az a 4. és 3. kyu, ami egy magasabb szintet jelent, több vizsgával lehet oda eljutni. (Nem tudom, mennyi a kivárási idő.)

Abban szerintem valamennyi stílus egyetért, hogy amikor odaadják Neked a fekete övet, akkor átléptél egy olyan szintet, hogy nincs szükséged arra, hogy övszínekkel motiváljanak.

Rendben, kyokushin karatéban aranyszínű csíkok kerülnek a fekete övre minden egyes fokozattal, de akkor sem lesz már másszínű öved.

Mondhatjuk, hogy valamilyen szempontból beértél az adott stílusban, tehát ha nemzetközi edzőtáborban vagy például, akkor a Mesterek (!) más megvilágításban tárják eléd a dolgokat, mint addig.

Véleményem szerint övfokozattól függetlenül az a Mester karatéban (vagy bármiben), akinek megvan a szakmai elméleti és gyakorlati tudása, valamint az ezek továbbadásához, továbbfejlesztéséhez szükséges adottságai és emellett a tanítványaihoz emberségesen tud hozzáállni.

2013. febr. 9. 10:35
 15/15 anonim ***** válasza:
nem nehéz csak sok idő mire megtanulod!
2013. márc. 25. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!