Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A karatét nehéz tanulni?...

A karatét nehéz tanulni? Mennyi idő alatt lehet elérni egy szintet?

Figyelt kérdés

2013. febr. 2. 16:54
1 2
 1/15 aikiboxer ***** válasza:
Ha intenzíven edzel, kb. 3-4 év kell a térdműtéthez.
2013. febr. 2. 18:18
 2/15 A kérdező kommentje:
Ezt hogy érted?AMúgy heti 3 óra van.
2013. febr. 2. 19:49
 3/15 anonim ***** válasza:

Úgy érti a kis aikido-s, hogy a karate nem a barátod mivel szétcseszi az ízületeidet.

A karatézok fele tiszta hadirokkant.

2013. febr. 2. 22:51
 4/15 anonim ***** válasza:
Kedves aikiboxer szerintem úgy értette, hogy a karate mozgásvilága hosszútávon nagyon megterhelő a térdeknek. Már többször is kifejtette az álláspontját ezzel kapcsolatbn, tehát gondolom tapasztalatból beszél....
2013. febr. 2. 22:52
 5/15 aikiboxer ***** válasza:
10%
Igen, tapasztalatból beszélek, de csak le kell menni egy karateedzésre, és végignézni, hány ember edz térdrögzítőben, hányan panaszkodnak a térdükre, és hány embernek volt már térdműtétje.
2013. febr. 3. 00:10
 6/15 anonim ***** válasza:
64%

Mesterfokozatot a shotokan karatéban minimum 5 év alatt lehet szerezni.

Ami azt jelenti, hogy elkezdheted tanulni végre. ;o)

Ha szarul csinálják a karatét, akkor az rámegy az ízületekre, igen.

Én 12 éve karatézom és nincs ilyen problémám.

2013. febr. 3. 10:32
 7/15 aikiboxer ***** válasza:
Sajnos nem a szarul csinálás a gond, hanem maga a mozgáskultúra és az ember fiziológiai adottságai. Nézz meg egy bokszedzést, senkinek semmi baja.
2013. febr. 3. 10:40
 8/15 A kérdező kommentje:
És ez függ a karate tipuisától is?
2013. febr. 4. 14:49
 9/15 aikiboxer ***** válasza:
Igen. Az olyan stílusokban, amelyeknek csak a neve a sport"karate" (kick-box, savate) azt hiszem mérföldekkel jobb a helyzet, mivel ezekben a térdgyilkos technikák (mély állások pl. neko-ashi-dachi [amúgy imádtam! gyönyörű!]; levegőrúgdosás) helyett vagy zsákot, vagy ellenfelet rúgnak. De erről kérdezz meg valakit, aki mindkettőt csinálta vagy sportorvost, mert én anno feladtam és maradtam a lábnélküli stílusoknál.
2013. febr. 4. 15:13
 10/15 A kérdező kommentje:
Ez Shotokan-Karate-Do.
2013. febr. 4. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!