Autodidakta módon szeretnék angolul tanulni. Akinek ilyen módszerrel sikerült sikereket elérni, azokat kérdezem: Hogyan, milyen módon tanultatok és miből, minek a segítségével?
Köszönöm.
Szóval akkor nem lehetetlen önálló, intenzív tanulással mondjuk 10-12 hónap után középfokúzni angolból!
Mert se időm, se pénzem angol tanfolyamra járni, sajnos.
Nem, nem lehetetlen! Bàr én franciàul tanulok igy! :)
Neten nagyon sok minden van, franciàbol is, hàt akkor angolbol... :) pl. itt egy oldal, ingyenes! [link]
Nem lehetetlen, csak mielőtt elmész középfokúzni, érdemes pár órát venned angoltanártól (a szóbeli miatt - hogy felkészülj a helyzetekre, gyakorold a kiejtést és a szabad beszédet).
A nyelvtant, a szavakat, kifejezéseket magadtól is meg tudod tanulni. :)
Sok kitartást kívánok! :)
Hajráhajrá!
Tanár nélkül jobban lehet tanulni, mint tanárral, de ehhez tehetség is kell. Én iskolában tanultam angolul, németül és latinul, de a tudás nagy részét ott is iskolán kívül szedtem össze.
Aztán magánszorgalomból tanultam svédül, japánul meg olaszul.
A dolog titka a jó tananyag. Ha sikerül normális tananyagot találnod, akkor gyorsabban megtanulsz angolul, mint tanárnál.
A magánnyelvtanulás két dolgon szokott elvérezni. Az egyik a kitartás hiánya, a másik pedig az, hogy a legtöbb ember nem tudja megkülönböztetni a jó tananyagot a rossztól (ezért lehet színvonaltalan szar angol nyelvkönyveket rájuk sózni). Rossz tananyagból meg nem lehet tanulni.
Ha a beszédet akarod gyakorolni, arra ott a Paltalk, többek között. Filmet gigabájtszámra tudsz letölteni ingyen, a fél web angolul van stb. Szóval gyakorolni lesz lehetőséged.
Köszi!
A jó tananyag tényleg fontos!
Esetleg tudnál valamit ajánlani, amiből pl. te is tanultál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!