Melyik a legjobb küzdősport?
Nincs olyan, hogy legjobb. Ha valaki reális szemléletel és komolyan edzve csinálja a saját stílusát, akkor bizonyos idejig lehet a legjobb, mint egyén. Ezt 30 év tapasztalattal mondom, még mindig aktívan edzek és tanítok a BBME szinein belül Jitsut, Judot, Chi ryu Aiki-jitsut és Okinawa Kobudot.
Ezeket a sítlusokat szívből tudom ajánlani mindenkinek!
Miért kell ilyeneket kérdezni hogy melyik a legjobb ilyen-olyan sport..
Ez emberenként változó..
Ilyen nincs.
Hmmm...
Ha meg szeretnéd magad védeni, akkor elég az AI-KI-DO.
Amennyiben szakmai az érdeklődés, akkor mondom az én példám:
7 évesen AI-KI-DO
18 évesen Nindzsucu
22 évesen Jutsey Kyoksul
Most 35 vagyok és elégedett. Nem kezdeném másként!
A legjobb mire? Mi a célod? Motiváló sport? Ütés? Rúgás? Grappling? Jól érezd magad? Hagyománnyal rendelkező küzdősport?
Előre leszögezem harcművészeteket nem írok, mert küzdősport van a kérdésben.
A legmotiválóbb számomra a boksz. Ütni mi tudunk a legjobban. Rúgni a legsokoldalúbb a Teakwondo, szabályok közti Muay Thai nagyon jó lowkickek, sportkarate is nagyon szép rugásokkal rendelkezik, több ága van a karaténak úgyhogy változó. Kickbox nagyon sok technikát karatéból vett. Savate nagyon jó, tud ütni majdnem mint egy bokszoló és cipőorral+preciziós rúgások, lábtolások stb. van benne. Grappling ugye a Birkózás, Judo. Birkózást ajánlom, abból is a szabadfogásút. Ha ismer más grappling rendszereket nagyon szép stratégiákat találhat ki ellenük. Ha jól akarod érezni csak magad akkor a Kick Boxot ajánlom. Hagyománnyal rendelkezik igazából minden, de harcművészetből fakadó ágakra értettem ezen részt, ami lehet Karate, Taekwondo, Judo, Muay Thai. Ebből a japán ágak a tradicionálisabbak. Én a boksz, birkó párost választanám. De ugye attól függ miért csinálod. Ha olimpia, verseny, hobbi, pénz akkor ugye ahhoz kell igazítsd a választásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!