Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik a legjobb küzdősport?

Melyik a legjobb küzdősport?

Figyelt kérdés
2013. jan. 31. 14:27
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
mért ne lenne az aikido küzdősport?az aikido egy Japán küzdősport,japánban míg meg nem jelent meg az aikido addig a karate volt a legjobb küzdősport,japánban szabály is volt egyszer régen hogy az újabb küzdősportoknak össze kellett mérni az erejüket a karatéval mivel akkor az volt a legjobb küzdősport,és az aikido mestere Mohrei Ushiba szenszely bizony ahányan voltak karatésok mind legyőzte őket.Ezt nem azért írtam ide mert én erre járok,hanem azért hogy az aikido egy küzdősport,sőt elég jó!
2013. febr. 2. 11:09
 12/22 anonim válasza:
100%
Aikidora jarsz es kuzdosportnak nevezed? Akkor kerdezd meg megegyszer a mestered, hogy az Aikido micsoda... :P
2013. febr. 3. 12:59
 13/22 anonim válasza:
Többféle küzdősportot kipróbáltam. A legjobb kondit a vívástól kaptam. Az aikidot kedveltem a legjobban, de egy év edzés után, már sokkal gyengébbek is meg tudtak verni. Később én válogattam sportolókat. Sajnos a küzdő sportban jártasok (voltak köztük, akik később jó nevű bajnokok lettek) a tömegverekedésben alul maradtak. A tömegben a birkózók voltak a legjobbak, de a hentesek és a favágók felül múlták őket. Az olajmunkások sem rosszak.
2013. febr. 3. 13:42
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Az aikido harcművészet, nem küzdősport. Abszolút nem a küzdelmen van a hangsúly, pláne nem a sporton vagy a versenyeken.
2013. febr. 3. 14:17
 15/22 Bogoj válasza:
egy küzdősport jóságát nem önmaga határozza meg, hanem az egyén tudása, aki űzi...
2013. febr. 4. 09:15
 16/22 anonim válasza:

Nincs olyan, hogy legjobb. Ha valaki reális szemléletel és komolyan edzve csinálja a saját stílusát, akkor bizonyos idejig lehet a legjobb, mint egyén. Ezt 30 év tapasztalattal mondom, még mindig aktívan edzek és tanítok a BBME szinein belül Jitsut, Judot, Chi ryu Aiki-jitsut és Okinawa Kobudot.

Ezeket a sítlusokat szívből tudom ajánlani mindenkinek!

2013. febr. 4. 10:43
 17/22 Pálpusztai Dezső válasza:
Aikidot csak akkor,ha kitartó vagy.Nagyon hatásos,de szerintem piszok nehéz a megfelelő szinten elsajátítani.A fekete öv 6-8 év...Én nyolc évig csináltam,de csak a barnáig jutottam.Fejben nem voltam ott...:-)
2013. febr. 5. 08:08
 18/22 anonim válasza:

Miért kell ilyeneket kérdezni hogy melyik a legjobb ilyen-olyan sport..

Ez emberenként változó..

Ilyen nincs.

2013. febr. 6. 12:18
 19/22 Anonimus 007 válasza:

Hmmm...

Ha meg szeretnéd magad védeni, akkor elég az AI-KI-DO.

Amennyiben szakmai az érdeklődés, akkor mondom az én példám:

7 évesen AI-KI-DO

18 évesen Nindzsucu

22 évesen Jutsey Kyoksul

Most 35 vagyok és elégedett. Nem kezdeném másként!

2013. febr. 6. 13:43
 20/22 anonim válasza:

A legjobb mire? Mi a célod? Motiváló sport? Ütés? Rúgás? Grappling? Jól érezd magad? Hagyománnyal rendelkező küzdősport?

Előre leszögezem harcművészeteket nem írok, mert küzdősport van a kérdésben.

A legmotiválóbb számomra a boksz. Ütni mi tudunk a legjobban. Rúgni a legsokoldalúbb a Teakwondo, szabályok közti Muay Thai nagyon jó lowkickek, sportkarate is nagyon szép rugásokkal rendelkezik, több ága van a karaténak úgyhogy változó. Kickbox nagyon sok technikát karatéból vett. Savate nagyon jó, tud ütni majdnem mint egy bokszoló és cipőorral+preciziós rúgások, lábtolások stb. van benne. Grappling ugye a Birkózás, Judo. Birkózást ajánlom, abból is a szabadfogásút. Ha ismer más grappling rendszereket nagyon szép stratégiákat találhat ki ellenük. Ha jól akarod érezni csak magad akkor a Kick Boxot ajánlom. Hagyománnyal rendelkezik igazából minden, de harcművészetből fakadó ágakra értettem ezen részt, ami lehet Karate, Taekwondo, Judo, Muay Thai. Ebből a japán ágak a tradicionálisabbak. Én a boksz, birkó párost választanám. De ugye attól függ miért csinálod. Ha olimpia, verseny, hobbi, pénz akkor ugye ahhoz kell igazítsd a választásod.

2013. febr. 8. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!