Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A baranta jó önvédelemre?

A baranta jó önvédelemre?

Figyelt kérdés

Sokak szerint a baranta nem hasznos.De én nem akarok ilyen nagy "harcos" lenni,csak szeretnék tanulni egy kis önvédelmet.A közelben csak karate és baranta van és a barantára tudnék járni olyan gyerekkel,akit ismerek.Igazából karatéra azért nem akarok menni,mert az az iskolában van,ahol sokat piszkáltak.A barantára pedig sok "nagy magyar" jár,akik sokkal testvériesebben,összetartóbban viselkednek egymással,köztük nincs olyan,hogy piszkálják a másikat.:D

Tehát,ha csak önvédelmet akarok tanulni,jó lesz a baranta?Nem akarok kung-fu panda lenni (XD),csak önvédelmet akarok tanulni.

2013. jan. 11. 16:46
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
szerintem te már eldöntötted h mit akarsz csinálni most másoktól névtelenül megerősítést vársz???
2013. jan. 11. 17:43
 2/23 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek__..

csak nem ugyanazzal a személlyel van dolgunk?

2013. jan. 11. 18:24
 3/23 A kérdező kommentje:
Nem.Szóval inkább a kérdésre válaszolj.
2013. jan. 11. 19:51
 4/23 anonim ***** válasza:
ha elolvasod a linkelt kérdésre érkező válaszokat az olyan mintha írtam volna min 8 választ...
2013. jan. 11. 19:52
 5/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linket,de meg tudom vele védeni magam?Mert nem derült ki ott.
2013. jan. 11. 21:02
 6/23 aikiboxer ***** válasza:

Kiktől szeretnéd megvédeni magad? Iskolában, utcán, vagy...? Hány éves vagy?

Szerintem hasznos, ha elkezdesz valamit sportolni, közösségbe járni! De ne ringasd magad illúziókba a fenti stílusok kölcsönözte harci erőt illetően.

2013. jan. 12. 07:53
 7/23 anonim ***** válasza:
Röviden-tömören: NEM. Mára itthon alig oktatják itthon olyan szinten a harcművészeket, küzdősportokat, hogy megtud vele védeni magadat (főleg itt Borsodban ahol lakok).
2013. jan. 12. 16:11
 8/23 A kérdező kommentje:

Az iskolában.16 éves vagyok.

Utolsó,akkor semmilyen sport sem jó önvédelemre?

2013. jan. 12. 20:54
 9/23 aikiboxer ***** válasza:
Én nem szeretem semmilyen stílusról kimondani, hogy nem jó önvédelemre, mert embere válogatja. De az iskola egy nagyon speciális hely. Mivel (vélhetően) nem fogod senkinek kajakra szétverni a képét, ezért a judósok és birkózók itt hatalmas előnyben vannak. Tehát, ha iskolai bunyó a célod, elsősorban birkózni vagy judózni mennék. Ha pedig ökölharcba szeretnél bocsátkozni, akkor ugyanaz, mint az utcán: box, thai box, kick-box, savate.
2013. jan. 12. 21:14
 10/23 aikiboxer ***** válasza:

Az ellenfél minél gyorsabb kiiktatására vonatkozó stílusokkal (mint a ju jutsu, aikido stb.) pedig két baj van. Az egyik a hosszú tanulási görbe, a másik pedig szinte bármelyik technikájukkal garantált egy jó kis csukló-, könyök- vagy vállficam, ami megintcsak nem adja jól elő magát a suliban.

A barantával az a problémám, hogy az ilyen csodabogár stílusok vonzzák a kötekedőket. Amint elkezdesz barantázni, rögtön rádszállnak a helyi menő csávók és tesztelik a nem létező tudásodat.

2013. jan. 12. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!