17 évesen késő elkezdeni karatezni?
Figyelt kérdés
2009. aug. 22. 11:16
1/18 anonim válasza:
17 évesen?Huha hát ha el akarnád végezni min.a fekete övig ahoz kellene legalább 5-6 év ha keményen megnyomod.De a fekete nem a végső cél.Én 5-éves koromban keztem de 9 évesen abba kellet hagynom egy sérülésem miatt.Pedig már zöld öves voltam. :(((((
3/18 anonim válasza:
soha nem késő elkezdeni semmit..
4/18 anonim válasza:
Dehogy késő! Mondjuk attól is függ, hogy milyen karatét szeretnél kipróbálni, mert azért vannak elég kemények ám:D Ahol még közel sem lehet 6 év alatt fekete övet szerezni. Az enyém ilyen. Ha csak karban szeretnéd tartani a magad, mindenképpen tudom neked ajánlani, mert az egész testedet átmozgatja! Nagyon jó!
5/18 anonim válasza:
Soha nem késő elkezdeni!
A párom karatét oktat,és több,mint 10 éve úzi ezt a sportágat,de csak javasolni tudom!
Nem számít az öv színe,hanem a mozgás és a szellemi fejlődés a lényeg.Jót tesz nemcsak fizikailag,hanem minden szinten.
6/18 anonim válasza:
én 5 évesen kezdtem el karatézni, 9 év kemény munka kellett a fekete övhöz. Ezalatt versenyezni jártam,szép eredményekkel. Most már inkább az oktatás érdekel.
Amugy meg egyáltalán nem késő, nálunk az egyesületben van olyan is aki 40 évesen kezdte el.
Szerintem nem kor hanem AKARAT kérdése.
8/18 anonim válasza:
Mi a fa szért írja mindenki, hogy fekete öv? Karatézni a mozgásért, és a szellem erősítéséért kell menni.
Egyébként 17 éves kor pont ideális!
Egy koi nagymester
9/18 anonim válasza:
Én 18-évesen kezdtem, ma 39-vagyok, fekete öves. De ne a fekete övet akard rögtön, hanem a kisebb fokozatokat tűzd ki célul. Idővel majd kialakul. Javaslom néz meg több stílust, és amelyik szimpatikus azt válaszd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!