Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szeretnék elkezdeni karatézni....

Szeretnék elkezdeni karatézni. Mit tanácsoltok, hogyan kezdjem? (lent)

Figyelt kérdés

Olvastam az eredetéről, lényegéről. Elméletben tisztában vagyok a karatéval, de szeretnék segítséget kérni.

Ha egy edzésre elkezdenék járni, akkor mivel kezdeném? Milyen gyakorlatokkal? Mire kell törekedni az elején? Mikor tudom eldönteni, hogy melyik lesz az "én stílusom"? Milyen rendszeresen érdemes erősíteni, az adott mozdulatokat gyakorolni? Persze tudom, hogy a kérdéseim nagy része nagy mértékben függ az adott személytől.

Egy tini srác

2011. máj. 10. 21:59
 1/3 anonim ***** válasza:
én sokáig karatéztam, ha tisztában vagy a karate fajtákkal, ( sotokán, kiyokushin-káj stb vagy bánom is én hogy írják) akkor olvashattad róluk hogy melyik szép, melyik szögletes, melyik való igazán önvédelemre stb. Én a sotokánt csináltam, az picit olyan mintha egy alagútban küzdenél, nem tudom jobban megfogalmazni. Ha nem nagyvárosban laksz, valószínű, hogy nincs lehetőséged mindegyiket kipróbálni a közelben. Ha eljutsz egy edzésre, akkor arra rendszeresen járj el, 1. mert csak igy leszel profi ( ha csinálsz valamit, csináld rendesen) 2 mert a szenszej(ek) így vesz(nek) csak komolyan. Persze sárga-narancssárga ővig el lehet vinni "lazábban" is. Az elején törekedj arra, hogy teljesítsd, amit mondanak. A japán küzdelemnek és ősi becsületkódexének legfontosabb pontja a hűség. Pl. Ha szamurájok elvesztették az urukat, gyakran harakirit követtek el, mert csak igy moshatták tisztára a nevüket. Az a szamuráj, akinek elveszett ura, roninná vált. Ráadásul, az edző valószínűleg gyakorlott, tehát tudja majd, mit kell gyakorolnod, mennyit bírsz stb. remélem hasznos voltam.
2011. máj. 10. 22:35
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. A szamurájokat már kiskoruktól fegyveres harcra nevelték, szóval az kicsit más, de az is harc, és arra is vonatkozik a szabály. Értem a lényeget :)

Kicsit konkrétabban az érdekelne, hogy egy kezdő milyen gyakorlatokkal kezdi? Mi az elsődlegesen erősítendő terület?

2011. máj. 12. 18:52
 3/3 anonim ***** válasza:

fekvőtámasz, helytelenül felülés (te otthon hasprést csinálj) és guggolás.

ezekből ha már megy 100 rendesen, akkor nehezítheted (persze előbb is)

1-kezes fekvő és 1 lábas guggolás.

2011. máj. 31. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!