Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Kickbox, thaibox, vagy krav maga?

Kickbox, thaibox, vagy krav maga?

Figyelt kérdés
Sziasztok!14éves fiú vagyok 7évet judoztam,2éve capoeirázom,és azon gondolkodok hogy a fenti sportok közül melyiket válasszam?Ki melyiket ajánlaná és miért?A válaszokat előre is köszi!

2012. okt. 31. 23:16
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
a krav maga nem sport hanem önvédelem. a kickboxban nem mindegy melyik szisztéma felé orientálódsz (lásd: light,semi,full kontakt...) Szerintem az ideális a thaibox lenne.
2012. nov. 1. 00:41
 2/21 anonim ***** válasza:
Tekintve az előéleted, én inkább a japán ju jistu-t ajálnlanám. A judo őse, hasonlít rá bár kicsit durvább. Vannak ott ütések, rúgások, dobások, feszítések, elvetetések, rögzítések, fegyveres technikák. Mondjuk leginkább az önvédelemre megy rá, szóval szabályok mint a judo-ban nem igen vannak. Épp ellenkezőleg, mivel az igazi harcban is mindent szabad. A kick és thai box küzdősportok (bár utóbbitól elég szívós leszel) és a szabályok szerint betanult bunyó nem a legjobb önvédelemre. Az ilyen krav maga-kat pedig lehetőség szerint kerüljük. Egy jól felépített marketingen és némi pszichikai felkészítésen kívül túl sokat nem tud nyújtani. Amit én láttam a kravosokról, az úgy nézett ki, mint néhány sz@rul lemásolt ju jitsu technika. Ráadásul elnagyolt, és kiforratlan, mintha nem lennének meg a megfelelő alapok a technikákhoz. Az meg, hogy olyanokat ígérnek néhol, hogy fél év alatt rambót faragnak belőled... na azt az edzést kerülni kell, a pénztárcád is hálásabb lesz érte.
2012. nov. 1. 10:35
 3/21 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat,ju jitsut már próbaltam de ott ahol próbáltam elég szar volt az oktatás:)

Eddig ezekszerint senki nincs a krav maga mellett?

2012. nov. 1. 15:01
 4/21 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező elmondanád, hogy hol volt sz@r ju jitsu edzés? Ez nagyon érdekelne, mert eddig azt hittem, hogy a hazai dojo-k mindegyike elég jó.

Ha nem akarod itt, akkor küldj privátot :)

2012. nov. 1. 15:19
 5/21 A kérdező kommentje:

2 éve volt de a kedvedért utána nézek:)a szar benne az volt amúgy hogy a csoportot haladónak adták ki és mind a gyerek- mind a felnőttedzésen a legalapabb technikákat vették amit én judosként már a 2. héten tudtam:)

Egyébként tudtok ajánlani jó thaibox klubbot?:)

2012. nov. 1. 15:26
 6/21 anonim ***** válasza:

7 év judo után elég értelmetlen dolog lemenni jujitsuzni, jó eséllyel olyanok fognak tanítani, akik annyit se tudnak, mint te.

a BJJ az már értelmesebb alternatíva, pont az van benne, ami a judoból hiányzik (és az hiányzik belőle, ami a judoban megvan :D), vagyis, a befejezés.

TB klubbot pesten tudok ajánlani, Re-gym, vagy a Rokko gym.

2012. nov. 1. 16:29
 7/21 anonim ***** válasza:

"jó eséllyel olyanok fognak tanítani, akik annyit se tudnak, mint te."

Ezt mire alapozod? Mert judo edzésen gondolom biztosan oktatnak pl csuklódobást (kote gaeshi)...

2012. nov. 1. 16:34
 8/21 A kérdező kommentje:
A Re-gym-en én is gondolkodtam viszont ott milyen a kezdő edzés?Mert a gyerek edzésről a képek alapján azt vettem le hogy nálam sokkal fiatalabbak járnak:)
2012. nov. 1. 18:30
 9/21 anonim ***** válasza:
elmész, megnézed, beszélsz az edzővel, kipróbálod...
2012. nov. 2. 14:41
 10/21 anonim ***** válasza:

Krav-Maga!Nekem az jobban tetszik, mellette 7 éve karatézom(én is régen kezdtem, már ha a 7 az sok :) )

és jobban megtanított engem az önvédelemre!

DE. mivel sportot keresel és nem önvédelmet ezért Thaibox!

2012. nov. 2. 23:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!