Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Thaibox vagy Kickbox?

Thaibox vagy Kickbox?

Figyelt kérdés
12 éves vagyok..
2010. júl. 14. 10:17
1 2
 1/13 anonim válasza:
Én azt hallottam, hogy a thaibox a legdurvább küzdősport a világon, habár én nem értek hozzá. Ezek után dönts.
2010. júl. 14. 11:37
 2/13 clint ***** válasza:

a legdurvább küzdősport az MMA, azaz a ketrecharc.

Utána a thai box. A kickbox is jó, ha nem akarod nagyon szétrancsírozni magad, a legtöbb helyen a kickbox egy leegyszerűsített karate. Attól, hogy a thai box dúrvább nem biztos hogy hatékonyabb. Egy karatés, kickboxos ki tudja védeni egy thai boxos ütéseit.

De jópár év kell hozzá:D

2010. júl. 14. 11:51
 3/13 anonim ***** válasza:
Egyértelműen thaibox . Tapasztalat , én mindkettőt próbáltam ;)
2010. júl. 14. 13:18
 4/13 A kérdező kommentje:
és miért?
2010. júl. 14. 16:02
 5/13 anonim ***** válasza:
Mert az ütés-rúgástechnikák sokkal életszerűbben vannak kivitelezve a thaiboxban , nem annyira látványos , de hihetetlen sokkal hatékonyabb .
2010. júl. 14. 17:29
 6/13 anonim ***** válasza:
thai
2010. júl. 14. 18:45
 7/13 clint ***** válasza:

igen átlagos nem küzdősportos ember ellen...

De egy profi harcművész ellen nem. A kickboxban meg lehet tanulni kivédeni egy thaiboxos ütéseit-rugásait, Mert a kickbox is harcművészet alapu.. Leegyszerüsitett karate, a karate meg leegyszerüsitett wushu, a wushu meg leegyszerüsített kung-fu...:D:D

MEgnézheted a K1-et, most is a két nagyágyú karatés.

Pedig ott a védőtechnikákat nem is tudják használni.

De ehhez persze igen profi szinten kell űzni a kickboxot, míg a thai boxot nem muszáj.

2010. júl. 14. 19:37
 8/13 anonim ***** válasza:
12 évesen kezdj szerintem kick-boxal.Jobb a kéztechnika oktatás,ugyanaz,mint boxedzésen,nagy hangsúlyt helyeznek az elmozgásokra,a beállásra,stabilitásra.Több a veled egy korú is.Viszont nem olyan kemény,mint a thai box.16 évesen meg lenézhetsz oda is majd.18 évesen meg átmehetsz thaywondo edzésre,az meg a thai boxtól is keményebb.
2010. júl. 15. 00:27
 9/13 anonim válasza:
Ha a hatékonyságra mész akkor mindenképpen thaibox, én is azt űzöm. Az eleje a legnehezebb mikor a testedet edzik, hogy szokd az eséseket meg az ütéseket, de mondom amint megszoktad, már egyszerűbb lesz az egész.(mondjuk én muay thai-boxolok)
2010. júl. 16. 21:21
 10/13 anonim válasza:

Attól függ, milyen szinten akarod csinálni.

Thai boxolok 3,5 éve, első edzésre úgy mentem le hogy senkit nem ismertem és beilleszkedtem. Lényeg hogy ne hagyd abba. Tök mind1 hogy Thaibox vagy Kickbox...

Thaiboxban megtanulod azt is amit kickboxban tanítanak, Kickbox viszont elég lányos edzés. persze ez egyéntől függ

2010. júl. 20. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!