Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Hogyan kell karbantartani egy...

Hogyan kell karbantartani egy airsoft jg ak-47 -est?

Figyelt kérdés
Vettem egy jg ak-47-etet,de azt mondták,hogy jó lenne zsírozni,hézagolni,stb... Ezeket meg lehet otthon csinálni? Pontosan miket kell csinálni karrbantartás néven (minél részletesebben azt,hogy hogy kell;és hogy mennyi időnként/játékonként kell csinálni)? Van valamilyen kenőanyag,amit venni kell,és otthon kell vele kezelni az ak-t?

2012. okt. 24. 22:28
 1/2 hun46y3 ***** válasza:

Lehet venni kenőanyagot, azzal bármikor lekenheted az alkatrészeket, de ha tudod, hogy egy időre (hónapokra) félre kell raknod a fegyvert, akkor mindenképp érdemes lekezelni.

Ha új fegyvert veszel, akkor azzal mindig vannak kis gondok.

Tömítés nincs a helyén, nincs rendesen zsírozva, stb. Ezért érdemes azonnal elvinni egy szervizbe, ahol ezeket elintézik neked.

Általános karbantartás nincs sok. Néha szedd szét, ellenőrizd, hogy minden helyén van, működik, a mozgó alkatrészeket, fogaskerekeket zsírozd le, ilyenek.

Fontos hogy direkt erre a célre készített kenőanyagot használj, mert a WD40 pl old bizonyos műanyagokat és nem örülnél, ha azon kapnád magad, hogy lyukas a fegyvered.

Játék előtt és után is nézd át, hogy minden rendben van-e. Nem kell hopup gumit cserélni, a fogaskerekek olajozottan menek, stb.

Ezeken kívül használat gyakoriságától függően érdemes évente, félévente elvinni szervizbe átnézetni.

2012. okt. 25. 21:32
 2/2 anonim válasza:
Nekem is van egy Ak-47 em....1,5 éve megvan semmi baja,és sosem kentem,zsíroztam és ugyanúgy müködik mint amikor megvettem (az enyém cyma) de ak-47es akkor is :)
2012. nov. 1. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!