Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Kedves testépítő társaim!...

Tomcatt kérdése:

Kedves testépítő társaim! Szerintetek jól csinálom? (a többi lent)

Figyelt kérdés

Kicsit több mint egy éve foglalkozom testépítéssel. Eddig sajnos össze vissza edzettem aminek még is lett a következménye. A karom és a vállam nagyon elmaradt. Arra gondoltam, hogy változtatnom kellene az edzésemen. Össze állítottam magamnak egy kar és váll centrikus edzéstervet. Felvázolnám, és kérlek titeket javítsátok ki ha valami nem stimmelne a dologgal!

Heti 4nap edzésem lenne:

Hétfő: teljes mell,mellette átmozgató jelleggel: első és oldalsó delta,tricepsz

Kedd: pihenő

Szerda: teljes hát,átmozgató jelleggel:hátsó delta,bicepsz

Csütörtök: teljes láb

Péntek: teljes kar és váll

Hétvége pihenő.

A hozzászólásokat előre is köszönöm!

2012. okt. 23. 09:49
 1/10 anonim ***** válasza:

Mit jelent az, hogy átmozgató jelleggel? Ennek így semmi értelme nincs..

Legyen inkább a kar meg a váll is külön napon, de akkor csapj oda nekik rendesen, keményen edzed meg őket. Használd az izomelsőség elvét.

2012. okt. 23. 09:53
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem mehet így egy darabig, de hosszú távon nem előnyös kétszer edzeni vállat és kart is. Illetve lehet, ha nem megy rá sok gyakorlat egy-egy edzésen. Különben pont túledzés lesz és nem fog fejlődni.
2012. okt. 23. 09:55
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Az "átmozgató jelleggel"-t arra értettem,hogy nem teljes bukásig végzem a sorozatokat, hanem csak egy bizonyos pumpáltságig. A bukásig végzett karedzést péntekre tenném.

2012. okt. 23. 10:01
 4/10 anonim ***** válasza:
még egyszer leírom akkor: ez csak egy ideig jó, hosszabb távon túledzés lesz, ha van egy bukásig történő edzésed + rá edzel még egyszer, még ha nem is keményen.
2012. okt. 23. 10:04
 5/10 A kérdező kommentje:
Igen,ezt csak pár hómapig tervezem csinálni. Nem szeretnék a túledzettség hibájába esni,ugyanis a célom a kar és a váll felhozása. Esetleg még megkérdezhetném tőled,hogy mennyi ideig javasolnád ezt az edzést?
2012. okt. 23. 10:07
 6/10 anonim ***** válasza:
Én csak pár hétre tenném be, majd menne sima egyszer egy héten egy izmot edzés, utána megint be lehet tenni. Szóval én periodizálnám.
2012. okt. 23. 10:13
 7/10 A kérdező kommentje:
Értem! :-) Akkor úgy jó lenne hogy 1 hónapig ez majd 1 hónapig a heti 1 izomcsoportra 1x, és ezt így váltogatnám még látványos eredményt el nem érek?
2012. okt. 23. 10:20
 8/10 anonim ***** válasza:
Így jobb lenne, igen, mintha mindig kétszer edzenéd. Azt, hogy milyen eredményt érsz el vele nagyban befolyásolja a genetikád és az étrended is.
2012. okt. 23. 10:24
 9/10 A kérdező kommentje:
Hát igen,és köszönöm! Sajno a vállam vagy genetikai vagy más okból elég szar,ugyanis ha nem vigyázok könnyen kiugrik a helyéről :-( Na de majd lesz valami. Szeretnék majd fekvenyomó versenyen is indulni valamikor,ezért is lenne fontos a fejlett erős kar és váll. (@.@)
2012. okt. 23. 10:44
 10/10 anonim ***** válasza:

Én most kezdtem a karcentrikus edzésem 3. hetébe:)

Hétfőn és pénteken átmozgató edzés megy a felkart leszámítva minden izomcsoportra. Szerdán pedig szétbombázom a felkarom.

De jövőhéttől visszaállok normál edzésre.

2012. okt. 23. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!