Szerintetek akik gyúrnak, azok nagyon erős emberek? Már úgy értem, hogy ha bunyóra kerül a sor, akkor elvileg sokkal lomhábbak, mert kötöttebbek nem?
dirtboy :
Nyilván előnyben van az izmos ember, de azért lásd be, hogy egy pehelysúlyú boxoló megverne egy 150 kilós testépítőt. Kidobónak vagy testőrnek mégis utóbbi alkalmas. Ugyanis ott egyrészt fontos az elrettentés, másrészt testőrnél fontos, hogy szó szerint a testét védje a védendő személynek, tehát nagy testfelület kell, hogy a golyótól védjen, harmadrészt a kidobónak és a testőrnek is feladata lehet odébb tolni bizonyos embereket (testőr mikor tömegben utat kell törnie, hogy biztosítsa a kísért személyt, kidobó mikor úgy akar kitenni valakit záráskor, hogy az ne sérüljön meg), amihez megint nagy test és sok izom kell.
Egy harcművész, teszem azt jiujitsu, ninjutsu, jét kundo-s a egy boxolót, vagy egy testépítőt is legyőzne, a testépítés csak a kinézetre megy, a box még mindig is alkalmatlan volt a többi harcművészet ellen...
A lényeg a testépítők egyetlen előnye, hogy az átlagember fél tőlük, még az izmaiktól...
"Egy harcművész, teszem azt jiujitsu, ninjutsu, jét kundo-s a egy boxolót, vagy egy testépítőt is legyőzne"
Egyszerre! :D :D
(jét kundo-s) :)
Meg ez is jó.
"egy pehelysúlyú boxoló megverne egy 150 kilós testépítőt"
:)
http://www.youtube.com/watch?v=_alcvP1-xHw&feature=related
no way!!! boxolósok nem mernének megütni egy 110kg-s testépítőt, csak ha részegek, meg ha ott vannak a haverok. sötét utcában 1-1re no way!
S mi lenne, ha rájönnétek, hogy egy harcművész meg egy testépítő nem ekvivalens ha a harcművész területét nézzük, jóhogy elver egy mester egy kezdőt. Sőt, egy harcművész az összes wannabe fegyencest, amatőr boxolót, falmászót meg tökömtudjamit ugyanúgy elverne, mert ő azzal foglalkozik régóta! (úgyhogy hiába mész le két edzésre, hogy majd attól jól megversz minden öntelt gyúróst, nem fog menni)
Ha én kémiás vagyok, és netán beülök egy fizikaórára, a fizikaszakos srác nyilván jobban fog szerepelni, mint én, de ha ő ül be a kémiára, akkor meg én vagyok előnyben. Ennyi az egész, mindennek megvan a maga helye.
Az meg a másik, hogy attól, hogy valaki konditermebe jár, még nem lesz koxolós műmájer, az ottani emberek túlnyomó többsége egyszerű hétköznapi ember, szövetkabátos egyetemista, irodista apuka, akik csak valami formát akarnak adni a testüknek. Nem lesznek löttyedt lanyha dögök, sem túlkigyúrtak, sem minden más mozgásforma-utálók. Mennyit kerülnek ők bunyós helyzetbe?
Pont hogy az egyszerű hétköznapi emberek kerülnek bunyós helyzetbe többet, a jelenlegi közbiztonsági helyzetben mindenképp, szerintem nem kell bemutatnom.
"Há' de tesókám,de király telefonod van, ilyen nekem is kéne..."
Bunyó szempontjából a harcművészet többet ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!