Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Oldalról kézéllel nyakra...

Oldalról kézéllel nyakra (ütőérre) mért ütés valóban okozhat ájulást?

Figyelt kérdés
azért gondolom hogy nem mert a vérellátás csak az egyik oldalon szűnik meg egy kis időre, ami jelentéktelen.

2012. szept. 19. 06:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Egyszer életemben kellett magam megvédenem az utcán, és csináltam egy ilyet az egyik támadónak(ketten voltam), a hatása az volt hogy először a nyakához kapott és szép lassan elterült. Nem ájult el szerintem mert még mocorgott. Szóval nem tudom, lehet.
2012. szept. 19. 10:49
 2/8 anonim ***** válasza:
*voltak
2012. szept. 19. 10:49
 3/8 anonim ***** válasza:
elméletileg igen, de nem valószínű, hogy lesz ekkora sikerélményed. de ha jó nagyot csapsz a fejbiccentő izomra, az önmagában is baromira fáj, és nem bírja mozgatni az ellen a fejét. napokkal utána is érezni, ez akadályoz a bunyóban.
2012. szept. 19. 16:59
 4/8 A kérdező kommentje:
egyrészt tanultam az erekről, másrészt tanulok fojtásokat, feszítéseket és ezt a kettőt így összevetve meglepő hogy az első válaszírónak összejött, de igazából ezért tettem fel a kérdést.
2012. szept. 19. 19:55
 5/8 anonim ***** válasza:
én is csak videón láttam ilyet, szerintem baromira véleményes.
2012. szept. 19. 21:47
 6/8 anonim ***** válasza:

én egyszer láttam ilyet élőben.

faterom beszélgetés közben lecsapta így az ipsét.

katona korában tanították neki.

szóval ha meglepetés szerűen éri ez az ütés az ellazult,az ütésre nem számító ellent,akkor simán elájulhat,megszédülhet.

ha számít rá,megfeszül a teste készül rá,akkor szerintem nem hatásos,max a kalapács ütés verzióban és kombinációban.

2012. szept. 19. 22:25
 7/8 anonim ***** válasza:

Idegsokkot okoz, a nyakizom görcse elszorítja a verőeret ÉS azért van két artéria, mert annyi vér kell az agynak.

Képzett ember ellen akkor sem biztos, hogy működik ha eltalál - mert fel lehet készíteni a testet az idegsokkra. Ezért támadunk szemet, orrot és nyakat egyszerre. Vagy nem támadunk semmit, mert szerencsére a legtöbb ember életében elkerülhető az ilyen.

2012. szept. 21. 11:02
 8/8 A kérdező kommentje:
értem. :) azért az a szem+nyak+orr nemhiszem hogy bejön ha az ellenfél érzi hogy itt bunyó lesz
2012. szept. 21. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!