Melyik az a Karate irányzat ami inkább ütés-centrikus?
Melyik az a karate amiben inkább az ütések dominálnak és kevesebb benne a rúgástechnikák?
Shotokan, ashihara, shito-ryu, wado-ryu, gojo-ryu, kyokushin?
nincs ilyen semelyik küzdősportban hm-etben sem.
a bunyós egyedi stílusa határozza meg,hogy milyen százalékban üt-rúg küzdelem közben.
én is elvileg egy rúgás centrikus-a pontozás miatt,mert a rúgásért több pont jár ugye-járok,de kb 70%ban ütök sparringnál,pedig az egyik legjobb vagyok lábbal,lazaságban és technikailag is az edzésemen.
Nem érted, hogy mit akarok kérdezni.
Én nagyon jól tudom, maga az ember határozza meg azt, hogy most inkább több ütéssel és kevesebb rúgással, vagy pont fordítva küzd.
Én a technikák számát kérdeztem.
Pl.:
A taekwondo 80%-a rúgás, 20%-a ütés.
Az ökölvívásnak pedig értelemszerűen a technikák 100%-a ütéstechnika. A capoeira jó 90%-a rúgás, a maradék pedig ütés, gáncsolás. A wing chun kung-fu nagy része (kb. 80-90%-a) rúgás és csak elenyésző részben tartalmaz rúgástechnikákat, míg a shaolin kung-fu északi irányzata pont a fordítottja a wing chun-nak.
Így már érthető?
Na most én azt kérdezem, hogy melyik az a karate irányzat ahol inkább az ütéstechnikákat részesítik előnyben és kevésbé a rúgástechnikákat.
Bocs elírtam!
A wing chun kung-fu nagyobbrészt (kb. 80-90%-ban) ÜTÉStechnikákat tartalmaz, és elenyésző a rúgástechnikák száma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!