A ju jitsut lehetne boxal ötvözni?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem mert jelenleg boxolok,de elakarom kezdeni a ju jitsut is.Arra lennék kíváncsi hogy össze lehet hangolni a kettőt,vagy teljesen más az ütés technika?2011. nov. 27. 18:23
1/5 anonim válasza:
A jujutsuban többféle ütés és rúgás van. Az ellenfél energiájának elvezetésére, ízületfeszítésekre, vitál pont támadásokra épít. De gondolom ezeket már tudod, ha el akarod kezdeni szerintem vágj bele és meglátod.
2/5 escrogar válasza:
maga a mozgásforma teljesen más
3/5 anonim válasza:
Azt mondanám miért ne? A jujitsu-t hál istennek elég jól oktatják magyarországon, és az ökölvívás az egyik lehető legjobb atemi. Az ütéstechnikával szerintem nem lesz gond, habár a jitsu-s kéztechnika kicsit inkább karatés jellegű, de nem lehet probléma azt, hogy tudsz jól ütni. Utcán is kifizetődő lehet, mert ha állon vágod a csávót, akkor arra a néhány másodpercre amíg észhez tér, már meg is tudod csinálni a feszítést. Én is gondoltam rá, hogy jitsusként fejleszteni kéne az ütéstechnikámat, habár én inkább a wing chun felé szimpatizálok...
4/5 anonim válasza:
Történetileg helytállóbb, hogy a karatés ütéstechnikák jujutsu-sak, de ez csak szőrszálhasogatás.
5/5 anonim válasza:
Kedves lovag, azt hiszem ne menjünk ebbe bele, pontosan tisztában vagyok a jujitsu történelmével. Habár a karate jobban hasonlít a kempo-ra és a kung fu-ra mint a jujitsura, főként mert a "kara-te" jelentése eredetileg "kínai-kéz" volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!