Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A ju jitsut lehetne boxal...

A ju jitsut lehetne boxal ötvözni?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem mert jelenleg boxolok,de elakarom kezdeni a ju jitsut is.Arra lennék kíváncsi hogy össze lehet hangolni a kettőt,vagy teljesen más az ütés technika?
2011. nov. 27. 18:23
 1/5 anonim ***** válasza:
A jujutsuban többféle ütés és rúgás van. Az ellenfél energiájának elvezetésére, ízületfeszítésekre, vitál pont támadásokra épít. De gondolom ezeket már tudod, ha el akarod kezdeni szerintem vágj bele és meglátod.
2011. nov. 27. 18:47
 2/5 escrogar ***** válasza:
maga a mozgásforma teljesen más
2011. nov. 27. 18:58
 3/5 anonim ***** válasza:
Azt mondanám miért ne? A jujitsu-t hál istennek elég jól oktatják magyarországon, és az ökölvívás az egyik lehető legjobb atemi. Az ütéstechnikával szerintem nem lesz gond, habár a jitsu-s kéztechnika kicsit inkább karatés jellegű, de nem lehet probléma azt, hogy tudsz jól ütni. Utcán is kifizetődő lehet, mert ha állon vágod a csávót, akkor arra a néhány másodpercre amíg észhez tér, már meg is tudod csinálni a feszítést. Én is gondoltam rá, hogy jitsusként fejleszteni kéne az ütéstechnikámat, habár én inkább a wing chun felé szimpatizálok...
2011. nov. 28. 15:54
 4/5 anonim ***** válasza:
Történetileg helytállóbb, hogy a karatés ütéstechnikák jujutsu-sak, de ez csak szőrszálhasogatás.
2011. nov. 28. 16:33
 5/5 anonim ***** válasza:
Kedves lovag, azt hiszem ne menjünk ebbe bele, pontosan tisztában vagyok a jujitsu történelmével. Habár a karate jobban hasonlít a kempo-ra és a kung fu-ra mint a jujitsura, főként mert a "kara-te" jelentése eredetileg "kínai-kéz" volt.
2011. nov. 28. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!