Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A brazil jiu-jitsu mitől...

A brazil jiu-jitsu mitől ilyen nagy durranás?

Figyelt kérdés

Ott hemperegnek egymáson, nincsenek is dobások benne, esni sem tudnak, földharcnál direkt leülnek, hogy nehogy erősen földhöz vágják őket.

Az most engem nem érdekel, hogy MMA-ba más stílusokkal kombinálva éppenséggel jól működnek a BJJ technikák.

Most ne MMA-ba gondolkozzunk, hanem csak úgy önmagába, mint BJJ. Önmagába a BJJ, mire jó?

2012. júl. 28. 15:33
1 2 3
 21/27 anonim válasza:

Én karatéztam (kyokushin)

Ott azt tanították hogy nics rossz harcművészet csak rossz harcművész lehet

2015. máj. 20. 22:32
 22/27 anonim válasza:
Igaz hogy régi kérdés de ezt meg kellett mosztanom veletek
2015. máj. 20. 22:36
 23/27 anonim ***** válasza:

Nem a rendszer a hibás.

Az a tapasztalatom, hogy sajnos itt Magyarországon a menőzés, a szórakozás, az időtöltés a fontos nem a harc. Persze amíg valakit nem vernek össze addig nem is lesz fontos neki a tanulás.

Karate: Gyűjtök a színes öveket, kiabálnak a levegővel, táncolnak.

Wing Tsun: Avagy add a lóvét és jár az öv! + Tapizás.

Shaolin Kung-Fu: Kérj meg egyet közülük, hogy feküdjön rá egy lándzsára vagy akassza fel magát egy fára. Ha ezeket megúszak arcolás nélkül akkor amit csinál abban van Shaolin. De ilyet nem találsz. Maximum olyanokat akik Tigris-Sáska-Majom-Sárkány mozdulatokkal körbetáncolják a sportcsarnokot.

Taekwondo: Ugyanaz mint a Karate, egy nagy semmi.

Krav Maga: Ha katona vagy tanulhatsz brutális technikákat. Ha nem ba*szhatod... mert akkor csak a civil formáját tanítják neked. Futás meg harc kerülése. Esetleg gumikéssel hülyültök.

Muay Thai: Ha nem a Re-Gym-ben vagy a Perfect Fight Club-ban edzel akkor nem ajánlom. Ugyanis az itthoni Thaibox is csak a menőzésről, fényképezésről, páváskodásról szól.

Kickbox: Utánozd Bruce Lee mozdulatait egy kis erobikkal vagy aerobikkal (vagy mi ez már) fűszerezve.

A felsoroltakon kívül minden más jó azt hiszem.

2015. dec. 9. 18:36
 24/27 anonim ***** válasza:

"Ott azt tanították hogy nics rossz harcművészet csak rossz harcművész lehet"

Akkor a K1-be mindig rossz karate harcművészek jutnak be ami eléggé gyanús.

2015. dec. 10. 19:29
 25/27 Orfeus ***** válasza:
100%

Régi kérdés de csak hozzászólnék.

Vicces a kérdező, a BJJ szerinte semmire nem jó, de azért a tae kwon do-t csinálja :D Kicsit nekem sántít a dolog. Ha a BJJ semmire nem jó, akkor a Tae Kwon Do micsoda?

Ruhában nem lehet földharcolni. De persze, 2 méterig fejre tudsz rúgni farmerban, főleg ha kettőt pörögsz a levegőben mert még jól is néz ki, ugye?

5 év Tae Kwon do után rá kellett hogy jöjjek, hajlékonyságon kívül semmit nem adott, és jobban jártam volna ha valami latin táncra megyek inkább. Következő fok a fekete lett volna de inkább átmentem kyokushin edzésre, kerek 10 éve már hogy edzéseket elkezdtem, néha lejárok BJJ edzésre is, és nekem teljesen jó kiegészítése az edzésnek.

Tanulok ezt azt, kellemesen elfáradok, teljesen jó.

Mint önvédelem nem álja meg a helyét, de ez nagyon relatív. Mint ahogy írta az előttem lévő kolega, rossz harcművészet nincs...

Szóval a kérdezőnek a válaszom az hogy kiegészítésként teljesen korrekt. Sokkal korrektebb mint egy TKD, az vicc kategória. Főleg amikor lányoknak ajánlják hogy menjenek mert megvédik majd magukat vele... Ezt inkább nem is minősíteném.

Szóval ha valaki ilyet kérdez, akkor nézze meg ő mit csinál és mit fikáz. Én meg sem szólaltam volna, de ahogy látom te nagyon kemény gyerek vagy mert minden BJJ-s biztos olyan mint amilyennek leírtad, 10 év bírkózás kell vkinek hogy lekopogtasson. Nem bírkóztam de a nagy arcodból látom hogy közöd nincs a dologhoz nethuszár.

# 24/24 te pedig olvass egy kicsit utána hogy ki milyen sportal kezdte. Andy Hug biztos nem mond neked semmit. Úgy látszik neked nem elég nagy karate legenda k1-ben.

2016. júl. 13. 07:54
 26/27 anonim válasza:
Én már egy hónapja csinálom ezt a sportot, és a kommentekböl itélve máshol nem olyan az edzés mint nálunk. A mi edzönk ugy tanitja a dolgokat, hogy van az amit teremben a tatamin csinálunk és van amit az utcán kell alkalmazni ha bunyo van (ez alatt azt értem, hogy megmutatják hogy kerülj olyan pozicioba, hogy te tudd ütni, rugni, de ö ezt ne tudja megcsinálni veled, vagy nagyon minimálisan). A tompitásrol: az elsö 2 edzésem azzal telt, hogy esések, csipöszabadulás, meg a többi elökészitö mozdulat. Egyébként ha wikipédián elolvasod a lényegét, akkor kiderül az is, hogy judo dobások vannak. A másik, hogy aki leül, az azért ül le, mert akárhol megtörténhet az, hogy te földön vagy, és az ellenfeled áll. Na ezt a helyzetet is gyakorolni kell. Másrészt, akikkel voltatok bjj-sek azok elég ratyik lehetnek, ha nyavajognak azért, mert földhöz vágod. Ebben a sportban pont ez az élvezetes, hogy földhözvágnak vagy forditva, fogásokbol kijössz, majd te fogod be, stb.
2018. márc. 28. 11:15
 27/27 élekfj válasza:
3 éve BJJ-zek és nem régiben béreltünk 1 ringet 12-en, MMA szabályrendszerrel harcoltunk egymás ellen, a 4 birkózó srác az elején kiesett mivel miközben próbáltak minket levinni a BJJ-sek egyből Guilltoneban feszítették a nyakukat, vagy az én esetemben Flying Triangle volt, a Thai Boxos srácok pedig feltérdelték őket, szóval sok esélyük nem volt. Kérdésedre válaszolva, ha nem a barátokkal szórakozunk akkor hamar eltudjuk törni az ellenfél bármelyik végtagját illetve ájulásig tudunk folytani egy egyszerű Rear Naked Choke-al.
2018. okt. 26. 16:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!