Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A brazil jiu-jitsu mitől...

A brazil jiu-jitsu mitől ilyen nagy durranás?

Figyelt kérdés

Ott hemperegnek egymáson, nincsenek is dobások benne, esni sem tudnak, földharcnál direkt leülnek, hogy nehogy erősen földhöz vágják őket.

Az most engem nem érdekel, hogy MMA-ba más stílusokkal kombinálva éppenséggel jól működnek a BJJ technikák.

Most ne MMA-ba gondolkozzunk, hanem csak úgy önmagába, mint BJJ. Önmagába a BJJ, mire jó?

2012. júl. 28. 15:33
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Üdv. Azt nem tudom hogy mitől lett ilyen híres a BJJ, de szerintem annyi hogy híresztelik mert ezis inkább versenysporttá vált. Tehát valószínűleg egyszerűen arra jó, hogy a földharcot versenyszerűvé teszik.. Pedig szerintem ez elég beteg dolog mert a ju-jitsu ahogy a neve is mutatja lágy technika, ami abszolút kiveszett a BJJ-ból.
2012. júl. 29. 22:31
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Megmondom, hogy miért lett híres.

Tulajdonképpen az első jól szervezett és ismert MMA bajnoksággal, az Ultimate Fighting Championship -el, röviden UFC -vel kezdődött.

Itt még nem volt jellemző, hogy valaki több fajta sportágat űzve föld és állóharcban is képzett legyen, nem volt elterjedt a szabvány öltözet, sem kesztyű, általában tiszta "stílus vs. stílus" küzdelem ment, súlycsoportok nélkül és kevesebb szabállyal. És ekkor, már a legelső UFC -ben megjelent Royce Gracie a BJJ -vel, amit akkor még Gracie Jiu-Jitsu -nak hívtak, mivel tulajdonképpen ez a család fejlesztette ki. Hogy mi történt? A bokszolók, birkózók, szambósok, thai-bokszolók, karatésok jöttek, láttak, és ő elverte őket.

http://www.youtube.com/watch?v=6bvggjbAoRw&feature=related

Az első 5 UFC -ből 3 -at megnyert (főleg az első volt látványos, kb senki sem számított rá, hogy győzni fog és mégis hihetetlenül lazán nyomott le mindenkit), egyik döntetlennel végződött a közte és Shamrock között, eggyet pedig feladott, mert bár megnyerte az első meccsét, de lesérült és ezért inkább nem folytatta azt a versenyt.

A 4. UFC döntőjében egy profi szabadfogású birkózóval, a kétszeres amerikai kontinentális (és sok egyéb címmel rendelkező) bajnokkal, a 118 kg -os Den Severn -el került össze és nyomta le földharcban úgy, hogy ő maga csak 81,5 kg volt!

Ő meg tudta oldani a földrevitelt és szerintem esni is tudott, nem véletlenül vert el annyi profi harcost korábban.

2012. aug. 1. 19:10
 13/27 A kérdező kommentje:

Igen ezt a sztorit fújom én is kívülről. Én arra voltam kíváncsi, hogy amúgy a ketrecen és a tatamin kívül, ez jó egyáltalán valamire? Egyénként MMA-ban önmagába már nem ér semmit a BJJ, most már annyira divat lett, hogy kívülről fújja mindenki a BJJ-s technikákat.

Én tudom, hogy anno a ketrecbe hatalmas durranás volt, de ma már max a tatamin tündököl halványabban, tatamin és ketrecen kívül pedig amikor kitalálták már akkor sem ért semmit (pl.: utca).

2012. aug. 1. 19:17
 14/27 anonim ***** válasza:

Szerintem igen.

Az igaz, hogyha valaki ismeri a technikáit és el tudja kerülni a földrevitelt akkor nyert ügye van, de ha a BJJ -s érti a dolgát és olyannal kerül szembe, aki csak állóharcban képzett, akkor elég jó esélye van.

http://www.youtube.com/watch?v=JjK0g-cDJI4

2012. aug. 1. 19:58
 15/27 A kérdező kommentje:

"de ha a BJJ -s érti a dolgát és olyannal kerül szembe, aki csak állóharcban képzett, akkor elég jó esélye van. "

..... Az EDZŐTEREMBE TATAMIN!

Utcán betonon nem fog neki állni földharcolni, mert életveszélyes, másrészt farmerban, és nagykabátban, nem tud lábkulcsot csinálni nyakra. Ha a BBJ-s soha életébe nem űzött a BJJ-n kívül más stílust, akkor utcán egy olyan embertől is ki fog kapni, aki sosem tanult semmilyen harcművészetet, de mondjuk tapasztaltabb utcai verekedő, vagy csak fizikailag erősebb. Ha pedig utcán összekerül egy olyannal aki 1-2 éve bokszol, akkor halott.

2012. aug. 1. 20:24
 16/27 anonim ***** válasza:

Ha megnézed a Gracies videókat, akkor láthatod, hogy gyakran nem ő ért először a földre, illetve az ellenfelén landolt. Ez az utcán eléggé hatékony lehet. Emellett, szvsz igenis lehet a betonon is földharcolni, nem a leg kellemesebb, denem te vagy allul, akkor igenis működhet a dolog. Farmerban és kabátban nem csak földharcolni nehéz, és nem is egész évben viseljük őket.

Azzal egyetértek, hogy kevésbé hatékony a BJJ az utcán, mint a ringben, de nem látom okát, hogy az olyan meccsek, ahol például a BJJ -s nem a földre esve, hanem mondjuk az ellenfelén ért földet és végig fölül volt miért játszódnának le más eredménnyel csak azért, mert beton van alattuk.

2012. aug. 3. 18:13
 17/27 anonim válasza:
Miért ne lenne bjj-ben dobás? :D Judoból vált ki, és ők a földharcra mennek rá, nem a dobásra.
2012. dec. 8. 15:29
 18/27 anonim válasza:
Kabátban nem lehet alkalmazni teknikát? :O És ha beviszem guard-ba, és onnan elkapom a kabátja nyakát, mintha egy judo ruha lenne? :D Van egy fojtásom.
2012. dec. 8. 15:39
 19/27 rostas martin ***** válasza:
szerintem a japan jiu jitsu jobb mint a brazil
2013. jan. 5. 15:34
 20/27 anonim ***** válasza:

Régi komment, de hadd én is!:)

A tompítás (ha valaki jól csinálja) ugyanolyan hatékony betonon mint tatamin. Ahogy nálunk a sensei mondja eséstechnikáknál: a beton nem hazudik! Ha valaki jól tud esni, akkor mindegy min esik el. Nekem is hasonló véleményem van a BJJ-ről, bár lehet össze tudnak hozni néha egy-egy jó technikát. A judo szerintem jóval hatékonyabb, mivel ott nem dobják el magukat azonnal, a birkózásról nem is beszélve...

2013. máj. 21. 23:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!