Verekedés, lélegzés?
normális légzés ez az alapja
szóval minden ütésnél/rúgásnál legyen belégzés
Most mondanám, hogy erre egyből ráérzel, de én kértem 10 másodperc pihenőt, mikor édesapám Chi Sao alkalmával gyomorszájon ütött pont belégzés közben. :P
Ahogy előttem is írták, az orron vedd a levegőt, fogaidat szorítsd össze, hogy legalább a nyelved megmaradjon ha kapsz egyet állkapocsra (ez ugye alapvetően szinte ki is zárja a szájon át lélegzést)
Tudtommal néhány harcművészetnek megvan, hogy mikor hogyan KELL lélegezned (ninjutsu...talán[?]). Én csak annyit tudok mondani, hogy dinamikusan tedd (ezt nem lehet elmagyarázni, legalábbis én biztos nem vagyok elég magasan kvalifikált, hogy ezt megtegyem).
Viszont, ha azért kérded, hogy az ellenfél ütésire "befeszíthess" ...nem mondanám, hogy sokat számít, hiszen úgyis lesznek váratlan helyzetek. Amiket meg észreveszel, azokra pedig reflex szerűen reagálsz.
Nem tudok trükkről, de ha van. Akkor sem valószínű, hogy bárki elmondja, hiszen akkor ellenfelet szerez magának (kivéve, ha ez a célja. :P)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!