Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mit tegyek? Nem tudok sportoln...

Mit tegyek? Nem tudok sportolni, és már kezdek depressziós lenni.

Figyelt kérdés
15 éves vagyok, ezelőtt 14 éves koromig breakeltem, streetballoztam, ezeket versenyszerűen, más táncokat és küzdősportokat hobbi szinten, meg parkouroztam. (Kb. 4-5 évig, mindet) Tavaly viszont a térdem felmondta a szolgálatot, valami fejlődési rendellenességet állapítottak meg, (a doki úgy magyarázta hogy egy ideg "rátapadt" a csontra, és tépkedi a csontot) ami miatt akárhányszor nekiállok mozogni, másnapra rohadtul fáj, vagy ha nem is vészes, sportolni már biztos nem tudok. Próbáltam már mindent, kalciumtablettákat szedni, térderősítő gyakorlatokat, lassan, fokozatosan elkezdeni használni és mozogni... De semmi. Kb. kéthetente elbassza a kedvemetaz, hogy felbukkan az űzött sportjaim közül egy, akár TVben, vagy máshol említik, de mindig az a vége hogy a gép elé ülök, nosztalgiázok, és idegeskedek amiatt hogy már nem tudom tovább csinálni ezt. Elvileg 21 éves koromra magától helyrejön. Tudok valamit tenni addig, hogy jobb legyen a helyzet, vagy hogy formába tartsam magam amíg helyrejön? (Jópár év..)
2012. jún. 8. 21:12
 1/9 anonim ***** válasza:
testépítés nem érdekel? a láb gyakorlatokat kihagyod és ennyi, max veszel fel edzésre valami térd bandázst vagy egyebet.
2012. jún. 8. 22:27
 2/9 anonim válasza:
vagy akár pingpongozhatsz is nem túl nagy testmozgás de azért felfrissít, de a kondi is jó ötlet
2012. jún. 9. 09:44
 3/9 anonim ***** válasza:
Ja, testépítés az jó, bár eléggé más mint az eddig uzott sportjaid. Teniszezem és sokak térdén (vagy bokáján) látok szalagot, kérdezd meg az orvosod, hogyha te is hordanál ilyen szalagot a lábadon, akkor fájna-e.
2012. jún. 9. 14:25
 4/9 anonim ***** válasza:

kajak, kenu, tenisz, vagy bármilyen sport amihez nem a lábad kell...

vagy keress más elfoglaltságot, hobbit ami leköti a figyelmedet... mekkettozás, horgászás, SPORTLÖVÉSZET!!!-->15 évesen már aszthiszem tolhatod az jó móka

de ha most elkezdesz testépíteni akkor még koxozás nélkül is tudsz magadnak szép izmokat varázsolni amikre meg 1 -2 év múlva már gerjedni fognak a korodbeli spinék:P

2012. jún. 9. 23:30
 5/9 anonim ***** válasza:

Kajak, kenu, tenisz? A kajakhoz, meg a kenuhoz talán még nem is kell annyira a láb, habár a ezek nagyon tudnak futni. De tenisz??? Néztél már teniszt?

De a sportlovészettel egyet kell értenem, az baromi jó móka. Foleg ha komolyabb fegyverrel csinálod. Az egy kisebb orgazmus, ha elsul a kezedben egy Sig Sauer :)

2012. jún. 10. 11:19
 6/9 A kérdező kommentje:
Hordok a térdemen ilyen szalagot. Segít, de nem sokat, sportolni nem tudok vele. Kösz a válaszokat, de nekem valami olyan sport kéne mint eddig. A breakben és a streetballban is az volt a legjobb, hogy nem volt megkötve a kezem, úgy oltottam mást akár a pályán akár a parketten ahogy kedvem volt, vagy épp engem oltottak(de még azt is élveztük :D). Mind két sportban nagyonjó társaság volt. Főleg breakben, a magyar hiphop közösség nagyon barátságos, lehet hogy ti ezt nem látjátok kívülről, de olyanok jöttek hozzám oda pacsizni meg mondani hogy milyen jól tolom, vagy akár segíteni egy-egy mozdulatban, elmagyarázni hogy kell, akiket előtte soha nem láttam. A versenyeken a zsűri vagy a bírók nem kopaszodó inges emberek voltak, hanem olyanok mint mi, csak több éve űzték már a dolgot. A versenyeket (és a nagy közös edzéseket) önerőből szedtük össze, nem volt ott a nemtudommilyen szervezet hogy egy hivatalos versenyt lenyomjon. Úgy jellemezném hogy piszkos volt, így talán nem szép, de képzeljetek el egy pingpong bajnokságot, aztán egy break párbajt. Nekem az volt a legjobb érzés amikor a verseny alkalmából falakra kikent graffitik között nyomattam a legjobb mozdulatokat, és mindenki ujjongott egy egy sikeres akciónál.. Aztán este már hullafáradtan csápoltunk a BeerSeeWalk előadására.. Ráadásul mindig biztattak, edzettek, rájöttem nekem ez hiányzik, nem is maga a "sport" (szerintem mondhatjuk annak). De többet nem tudnék visszatérni abba a közösségbe, mert az rohadtul idegesítene hogy ők tolják, én meg csak nézem. Mondhatnám mindenkinek hogy "én is így toltam".. Ja persze.. toltad.. Bocs hogy loptam az időtöket, de ezt most jó volt kiadni magamból. Sportot meg szerintem nem fogok találni, majd 20 évesen újrakezdem, addig néha bejárkálok edzésekre talán.. A jóindulat megvolt, kösz érte.
2012. jún. 11. 21:42
 7/9 anonim ***** válasza:

3-as, 5-os voltam. Tesó. Te durván el vagy ismerve a részemrol!

És jó, hogy írtad, hogy nem is a sport hiányzik, hanem a feeling, ugyanis eszembe jutott valami. Ilyen akciókra nem járok, de úgy képzelem van ott egy DJ. Szóval miért ne próbálnád ki? Van egy ismerosom, kicsit úgy jár mint MCDC, de DJ-zik. Esetleg csinálhatnál saját számokat. És képzeld valami akción valami magyar rapper pont a te számodra nyomná, te meg ott mixelnél a háta mogott. Ugyanazokkal az emberekkel lennél, ugyanozok ismernének el. Esetleg írhatnál saját számokat. Ha bemész a stúdióba, az maga a mennyország.

2012. jún. 12. 14:24
 8/9 A kérdező kommentje:
Próbálkoztam már rappel, nem mondom hogy nem az én műfajom, mert nagyon is az, de mindig túl nagyot akarok alkotni, ezért mindig elcseszem. A DJ-s dolog nem hülyeség, a nővérem most egy fehérvári DJvel van együtt, akit ismerek is (nővéremen keresztül ugye). Szóval lenne aki segít. (és még a felszerelést is megspórolnám) Így még nem vágok bele minden gondolkodás nélkül, de most a következő hetem erről fog szólni. Aztán ha rappről van szó, bátyámék már lenyomták az első 3 számukat, ami még elég kezdő, de talán lehetnék kezdő velük együtt. Így teljesen a része lehetnék az egésznek megint. Szóval egy hét merengés, egy hét múlva jelentkezem hogy hogy döntöttem. Köszönöm az ötletet, ez most rohadtul kellett!! Hálás vagyok érte!
2012. jún. 12. 14:52
 9/9 anonim válasza:
Szerencsetlen flótás
2012. szept. 30. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!