Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Önvédelemre milyen harcművésze...

Önvédelemre milyen harcművészetet ajánlotok?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 25. 20:24
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

A szabadfogású birkózás és a bjj is jó önvédelemre, bármennyire is ellene szólnak egyesek. Megborítod az ellenfelet aztán a földön már azt csinálsz vele amit akarsz, esetleg egy gyors mozdulattal befogod a nyakát fojtásba a lábaiddal meg átfogod a derekát, a kezeddel húzod a nyakát a lábaddal meg tolod elfele magad tőle... Másodpercek alatt a földre esik veled mivel nem tud állva kiszabadulni, és garantáltan elmegy a kedve a verekedéstől, mivel ha nem engeded el vagy megfullad vagy össze zúzod a légcsövét. :)

Ez csak egy példa volt, én birkózok egy ideje és szerencsére csak egyszer kerültem ilyen szituációba, az utóbbi technikával oldottam meg.

2012. máj. 3. 20:53
 32/36 anonim válasza:
Ha csak önvédelmet akarsz akkor természetesen Defendo vagy Krav Maga... mindegyik katonai célra kifejlesztett "harc művészet". A leggyorsabb lefegyverzést és az ellenfél leggyorsabb "hatástalanítását" tanítják, persze csak polgári önvédelmi szintig. Teljesen hatékony és egyszerű, semmi eszmeiséget sem tartalmaz.
2012. máj. 4. 10:20
 33/36 anonim válasza:
Valami utcai bunyó, pankráció. Szerezz be egy nagy kaliberű vagy gyorstüzelő fegyvert. A viperát azért nem ajánlom, mert lehet, hogy megharap.
2012. máj. 7. 14:28
 34/36 anonim ***** válasza:

Utolsó, tudod mi az a vipera?:D

Nem kígyó...

2012. máj. 8. 18:42
 35/36 anonim válasza:
Nem mondod? csak szórakoztam
2012. máj. 10. 17:31
 36/36 SirLyera válasza:

A kravmaga (eredetileg) katonai célra kifejlesztett közelharc, direkt "pusztításra" kitalálva, a civil irányzat egy rakat szar, és még drága is.

Tanulj ninjutsut. Igen hatékony, igen szabad és kötetlen, élvezetes, és amúgy is a kravmaga egyik legnagyobb alkotó eleme. Vagy lovagi harcművészetet..az még viccesebb. Annak a pusztakezes ágazata kb. felér a katonai pusztakezes oktatás ősével. :)

2012. máj. 14. 20:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!