Önvédelemre milyen harcművészetet ajánlotok?
Karate, arra 2 évig jártam is. Egész egyszerű megtanulni...
Capoeira (úgy ejtsd ki, kapuéjra) arra fél évig jártam. Ez egy brazil harcművészet, de annyira erős, hogy már csak táncra szabad használni.
Ja persze a futás , gázpisztoly, hatékony lehet de van amikor, nincs lehetőség rá.
A klasszikus harcművészeteket szerintem sokáig kell gyakorolni, hogy hatékony lehess és sok bennük a felesleges hókuszpókusz. Ami célzottan önvédelmi és gyorsan el lehet sajátítani , az a krav-maga és a defendó én a defendót ajánlom mert nincs túl bonyolítva és akár 6 hónap alatt használható szintre jutsz azon belül is a modern defendót, az az eredeti irányzat, tapasztalatból beszélek.
Tehát keress rá:Defendó vagy Modern Defendó.
Öregem,de sok jó választ kaptál!
De tutira mondom,nem hazudok,mire valamelyik "harcművészetet" elsajátítod,lejár az életed ,megörekszel ,és teljes félelemben fogsz élni ,hogy elég jó vagy e már az ellenféllelszemben ,mivel őt nem ismered.
Tuti megoldás .ne járj olyan helyekre ahol bunyó lehet!
Vgy mégjobb az ha imádkozol és kéred Istent ,hogy segítsen a bajaidban.
Na majd egy szép napon belátod te is mijen hülye voltál ,fiatalon,de ezst nem muszáj,a lényeg ,:ne bánsd a másikat ha lehet,de ha nem tudod kikerülni a bunyót ,üss az orrára ,etől bekönyezik és nem látja merre futsz el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!