Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Aikido-ba vannak ütéstechnikák?

Aikido-ba vannak ütéstechnikák?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor milyenek?

2012. ápr. 6. 15:35
1 2
 11/14 dftgsgvghgev ***** válasza:

Szerintem ebbe nem menjünk itt bele, ha egyetértesz vele, mert még idevonzunk sok trollt és hatert, ami nem tenne jót a topicnak.

Mint minden fegyver, ez is csak annyira jó, amennyire a használója. A támadótechnikával neked nem lesz gondod. Sok helyen amúgy is szeretik a korrekt ukékat ^^

Tanácsot majd kapsz bőven edzésen. Egyes elvezetéseket mondjuk nehéz lehet megérteni. Ebben segíthet, ha nem hagyod magad uke-ként könnyen levinni. Úgy első kézből lehet megtudni, mitől működnek a dolgok. Bár ezt inkább haladóval szemben javaslom (hakama lesz rajtuk), és azt is akkor, ha az esések jól mennek.

Még annyit, hogy edzésen elvileg bármilyen ruhát lehet hordani. Később majd jól jöhet egy judo ruha, de abba csak akkor érdemes beruházni, ha biztosan tolod majd még pár évig. A karate ruhák sajnos kevésbé bírják ezt a fajta terhelést.

Jó munkát :)

2012. ápr. 9. 21:22
 12/14 anonim válasza:
Ha nem lenne hatékony, akkor nem oktatnák katonáknak, rendőröknek stb. Az viszont tény, hogy sok év tanulás után lesz valakiből igazán veszélyes harcművész, már ha nem egy született antitálentum az illető, mert azért ehhez is kell tehetség, adottság a kitartás mellett. Ahogy az előttem szóló is írta, fél éve alatt is meg lehet tanulni egy tucat kar leszorítást, meg pár dobást, (sőt akár youtube-os videókból is elleshetsz trükköket) és lehet hogy egy részeg, 50 kilós tinédzsert kivágsz kis szerencsével a kocsmaajtón, de legtöbb esetben ennyi idő után nem fogod tudni használni, mert a testednek gondolkodás nélkül kéne csinálnia azt, amit egy ilyen szituációban kell, ami viszont sok év gyakorlás. Az se jó, ha gyorsan túl akarsz jutni az alapokon, mert egyrészt nagyon fontos, hogy jól megtanulj esni/gurulni, ugyanis aikidoban egy egész életre szóló sérülést szerzel egy rutintalan mozdulattal, a másik, hogy jó a testtartás, belépés, befordulás, egyensúly stb. a kulcs a technika végrehajtásához. De egy harcművészetet nem egy fél évre tervez az ember ugye, szóval hajrá, az aikido hatékony, a kérdés, hogy a TE aikidod az lesz-e és mikor.
2012. ápr. 9. 21:42
 13/14 cefreng ***** válasza:
10-év mire kialakul,mért lenne sok idő én most vagyok 17-és fél éves és egy éve csinálom úgy gondolom jól lesz 27-és fél éves koromra ez a dolog mert nemcsak önvédelem hanem életforma az életre nevel.
2012. ápr. 12. 19:58
 14/14 anonim ***** válasza:

Az aikido gyönyörű, de harci értéke duplanulla. A technikáinak egy kis részét lehet megcsinálni élesben, ha egyébként másban is jó vagy. Hiába néz ki jól, élesben nem működik. Jobban jársz a judóval vagy BJJ-vel.

10 év aikido, 5 év karate van mögöttem.

2012. máj. 5. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!