Verekedést szeretnék jól tudni, de mit tanuljak?
Előző:
Ami a videót illeti: amit 0.11-ig csinált a csávó az tök jó. Azután egy kalap sz.r. Illetve ritmikus sportgimnasztikának elég jó. Utcán, ha így ugrabugrálna, hát legfeljebb halálra röhögné magát az ellenfél.
Kés ellen meg nagyjából tök mindegy, hogy thai-, vagy kick-boxot, vagy taekvon-do-t tanul valaki.
Azokkal értek egyet, akik a boxot ajánlották, ami minden utcai önvédelem ALAPJA.
Aki nekem válaszolt, az vagyok a a taekwondo- t ajánlotta.
Aki a videón van az ugyebár Marko Zaror, egy harcművész. A videón pedig a mozgáskultúráját mutatta, be, ami ott van azzal nem nagyon véded meg magad, de arra célzok hogy a sportágból nagyon sokat ki lehet hozni. Tud ő bunyózni, nézd meg a többi videóját;)
Én thai boxolok, de utcára tényleg jobban ajánlom a sima boxot. Verekedés közben nem sűrűn fogsz rúgni a fentebb említett okok miatt, combost van aki bírja van aki nem, max ha kemény vagy akkor kirúgod valaki alól a lábat, de az már más tészta. Farmerban meg nadrágban pedig nem érdemes test/fejrúgást próbálni, mert hanyatt eshetsz, az meg már úgy elég hátrány. Egyedül a maegeri(tolórúgás) jó ilyen helyzetekben, ha jól gyomron talpalsz valakit akkor azt már megérzi, plusz távol tudod vele tartani az ellenfelet.Térdelni szintén nem nagyon fogsz tudni, ha csak nem kerülsz hozzá olyan közel, de annál meg már egyszerűbb simán leütni.
Utcai verekedésnél tehát inkább a kéz a lényeg, thai boxból ami hasznosítható utcán az a könyök technika, én ha utcán balhéba keveredtem( kétszer életemben, mióta küzdősportolok), mindig könyökkel támadtam. Sokkal nagyobbat lehet ütni, plusz az ellenfél nem is számít rá. Viszont nem véletlenül tiltott a könyök használata egyes helyeken, elég durva sérüléseket lehet vele okozni.
Ezekből leszűrheted, hogy a boxot ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!