Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Verekedést szeretnék jól...

TomThunderbolt kérdése:

Verekedést szeretnék jól tudni, de mit tanuljak?

Figyelt kérdés
Nem kifejezetten verekedni akarok ,csak netán ha arra kényszerülök ,tudok türelmes lenni ha kell ,szálkás vagyok erős és gyors. De szeretném valahogyan kihasználni az adottságaimat és szeretnék tudni egy két trükköt amivel megvédem magamat akár mások(pl,: családom vagy bármelyik nőt!). Már csak az a kérdés hogy mit tanuljak? Mi az amire érdemes időt szánni és sokat tanulok vele?
2012. márc. 9. 19:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Előző:

Ami a videót illeti: amit 0.11-ig csinált a csávó az tök jó. Azután egy kalap sz.r. Illetve ritmikus sportgimnasztikának elég jó. Utcán, ha így ugrabugrálna, hát legfeljebb halálra röhögné magát az ellenfél.

Kés ellen meg nagyjából tök mindegy, hogy thai-, vagy kick-boxot, vagy taekvon-do-t tanul valaki.

Azokkal értek egyet, akik a boxot ajánlották, ami minden utcai önvédelem ALAPJA.

2012. márc. 11. 16:23
 12/21 anonim ***** válasza:
Box, vagy thai box.
2012. márc. 11. 16:45
 13/21 anonim ***** válasza:
Le lettem pontozva de mégiscsak egy tár gázpisztolypatron a legjobb legális módszer ,akár késes ellen is. Aztán futás ,az ellenkező irányba. Évekig gyötörheted magad akármilyen furanevű edzéseken,egy vagyont beleölve, de egy utcán felnőtt cigánygyerek egy pillanat alatt beléd állítja a bökőt,főleg ha ketten vannak.
2012. márc. 11. 16:49
 14/21 anonim ***** válasza:

Aki nekem válaszolt, az vagyok a a taekwondo- t ajánlotta.

Aki a videón van az ugyebár Marko Zaror, egy harcművész. A videón pedig a mozgáskultúráját mutatta, be, ami ott van azzal nem nagyon véded meg magad, de arra célzok hogy a sportágból nagyon sokat ki lehet hozni. Tud ő bunyózni, nézd meg a többi videóját;)

2012. márc. 11. 17:57
 15/21 anonim válasza:
100%
Üzenem azoknak akik a videókat linkelgetik, hogy teljesen mind1 mi az a sport amit tanulsz hogyha elég jó szintre fejleszted akkor nehezen fognak megverni, legyen az box, thai-box, karate stb. De én útcára, kocsmai verekedésekhez a boxot ajánlanám simán. Thai-boxolok már 4 éve és verekedésekbe nem használom a lábam csak talpaláshoz, mert egyszerűen 1 combostól nem fekszik meg.
2012. márc. 13. 06:12
 16/21 anonim ***** válasza:
Ez így van, rúgott már combost nekem kajakból olyan aki versenyeket nyert nem is keveset ,de marhára nem hatott meg a dolog .Lehet hogy másnapra bekékűl a helye, meg később érzékeny lesz ,de akkor amikor rúgja ki lehet bírni és letámadni. Egy jó váratlan térd talpalás vagy hasbarúgás az többet ér,fejrúgással meg jobb nem kísérletezni utcán, mert visszájára sülhet el.
2012. márc. 13. 13:39
 17/21 anonim ***** válasza:

Én thai boxolok, de utcára tényleg jobban ajánlom a sima boxot. Verekedés közben nem sűrűn fogsz rúgni a fentebb említett okok miatt, combost van aki bírja van aki nem, max ha kemény vagy akkor kirúgod valaki alól a lábat, de az már más tészta. Farmerban meg nadrágban pedig nem érdemes test/fejrúgást próbálni, mert hanyatt eshetsz, az meg már úgy elég hátrány. Egyedül a maegeri(tolórúgás) jó ilyen helyzetekben, ha jól gyomron talpalsz valakit akkor azt már megérzi, plusz távol tudod vele tartani az ellenfelet.Térdelni szintén nem nagyon fogsz tudni, ha csak nem kerülsz hozzá olyan közel, de annál meg már egyszerűbb simán leütni.

Utcai verekedésnél tehát inkább a kéz a lényeg, thai boxból ami hasznosítható utcán az a könyök technika, én ha utcán balhéba keveredtem( kétszer életemben, mióta küzdősportolok), mindig könyökkel támadtam. Sokkal nagyobbat lehet ütni, plusz az ellenfél nem is számít rá. Viszont nem véletlenül tiltott a könyök használata egyes helyeken, elég durva sérüléseket lehet vele okozni.

Ezekből leszűrheted, hogy a boxot ajánlom.

2012. márc. 13. 16:08
 18/21 anonim válasza:
A könyök az tényleg elég brutális . Nagyot szakít az arcon
2012. márc. 18. 19:34
 19/21 anonim ***** válasza:
A sportok alkalmatlanok az önvédelemre nem arra készítenek fel. Itt van mindjárt a thai boxosok említett comb rúgása. Igen attól nem fekszik meg az illető, mivel alapvetően a térd szétrúgására lett kitalálva csak ugye a szabályok... HA önvédelemre akarsz felkészülni akkor egy harcművészetet javaslok, mert az önvédelem nem titánok kéz/láb párbaja amitől az egyik megfekszik a másik meg nem. Az önvédelem fogalma ott kezdődik, hogy egy halálos vagy súlyos testi, lelki sérüléssel fenyegető szituációt nem tudsz elkerülni, minden más csak majomkeringő amibe, ha van egy kis eszed nem szállsz be.
2012. márc. 19. 08:39
 20/21 anonim válasza:
Szerintem keress egy leírást arról a technikáról amit a Spetznaz használt/használ.Vagy amit a Dél koreaiak.Asszem az Teakwando és fúú nem jut eszembe minek az ötvözése.Sok szerencsét! :DD
2012. dec. 10. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!