Szépen beszedik érte a pénzt.
Mozogtok valamit edzésen, aztán hazamentek, hogy nagyon király voltam.
Három kör folyamatosan a Margit szigeten..., na az ér.
Igazából olyan nagy különbség nincs a különböző Kempo irányzatok között, szerintem bármelyiket nyugodtan megpróbálhatod.
Maga a kempo kevert harcművészet, így van benne álló küzdelem, földharc és önvédelem, vannak versenyek, edzőtáborok, viszont "csak" amatőr sportág, (azaz nem lehet profiként pénzt keresni vele, mint mondjuk a boxolásban, ahol van amatőr és profi kategóriája is) így sokan váltanak át más sportágra egy idő után. Például a haza K1-es és MMA-s profijaink nagy része is kempos volt (Karacs, Tatár, stb...).
Nekem a c'hang shaolin kung-fu vált be. Magyarországon, ha jól tudom még Koszogovits Mihály a stílusvezető. Nagyon kemény, szerteágazó harcművészet, sok mindent kell tanulni ahhoz, hogy továbbléphess, remekül - és kegyetlenül - strukturált edzései vannak, biológiában és edzéselméletben járatos instruktorokkal. Az önvédelem részét én Kaiser Balázstól tanultam - aki azóta már nem edzősködik -, aki rendőrnyomozó, vb. ezüstérmes, élőben is használta a technikákat, abszolút megbízom benne.
Hátránya, hogy tényleg elképesztően kemény. Nagyon megterhel testileg, és nem fogsz gyorsan haladni. (Mesteri rangot elérni másfél évtizednél gyorsabban lehetetlen benne.) Judoztam, karatéztam és tai chiztem ezen kívül, de egyik sem vált be annyira. A kick box jó volt, de nincs benne annyi technika, és túl kötötté tesz. Guglin rá tudsz keresni c'hang vagy chang shaolin kung-fu, illetve Shaolin Kung-Fu Association Hungary (SKAH) címszavakkal.
Olyanokra meg ne hallgass, akik filmcímekkel vagy stílusalapítókkal dobálóznak... A stílusalapítók a harcművészet zsenijei, és semmi másból nem állt az életük, mint a harcművészetből. A Wing Tsung Magyarországon - legalábbis a mi részünkön - drága és komolytalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!