16 éves lány vagyok. Milyen önvédelmi sportot űzhetnék? Kempó? Karate? Pankráció?
igazából ez azért fogas kérdés, mert harcra kevés helyen készítenek fel. ha úgy tetszik "önvédelemre".
egy nem komolyan képzett karatést, vagy aikidos-t utcán baromi nagy meglepetések fognak érni.. mondjuk a karatés esetleg tud ütni meg rúgni, de itthon az aikidoból általában kihagyják a támadástechnikákat. miért? mert idióták, és mert megtehetik.
kemény és jó harcművész edzőt kell találni, érdemes elgondolkozni késharc stílusokon is.. és nem árt ha egy tapasztaltabb ember segít a választásban, mert egy kravmagás hókuszpókusz 20-ból 19 embert meghülyít, nem értenek hozzá és bevesznek mindent, holott a hókuszpókusznak még az igazi izraeli kravmagához szinte köze sincs..
én mondjuk Pesten tudok mondani edzést, aminek a hatékonysága mellett bármikor kiállok és én magam is garantálom, hogy lehet az ott tanultakra építeni.
ennyi erővel box, még színvonalasabbak a versenyek és az oktatás is. csak a ring/verseny sportok nem utcára valók.
persze értem, hogy a felsoroltakra írtad, és ezért rohadtul nem jogos hogy így reagálok.
ha tényleg meg akarod védeni magad,akkor kali késharc,vagy a katonai késharc a legjobb ilyesmire.
küzdősportból meg kipróbálhatod az ökölvívást meg a kick boxot.
más ks edzéseken nem láttam még 16os kiscsajokat,szóval nem tudnál kivel edzeni rendesen.
karatésok között vannak még lányok meg tkd,edzésen.
sráccal is edzhet, elvben. jó edzésen nem különböztetjük meg a nőt a férfitól, mindkettejük pengéje éles, és véreznek ha megvágják őket. sza.r edzésen ahol meg megkülönböztetik.. nos, oda úgy is fölösleges járni.
előző válaszolóval amúgy egyetértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!