Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Edzés előtt vagy után, iszod...

Edzés előtt vagy után, iszod meg a tápkiegedet?

Figyelt kérdés
Edzés előtt jobb vagy után ?
2011. nov. 28. 15:11
 1/10 dirtboy ***** válasza:
attól függ miféle tápkiegről van szó,kicsit konkrétban kéne leírnod
2011. nov. 28. 15:16
 2/10 A kérdező kommentje:
tömegnövelő vagy fehérje : )
2011. nov. 28. 15:16
 3/10 dirtboy ***** válasza:

tömegnövelőt edzés ellőt tilos,edzés után isszuk.

protein mehet reggel,edzés után,este.

edzés után a tejsavó a legjobb, azt csak edzés után érdemes inni,más időszakban inkább kevert protein mennyen /este ne igyál semmi képen tejsavót/.

edzés előtt ugyan a kajálásnál lehetne proteint inni de inkább szilárd táplálékot érdemes fogyasztani és abból bevinni a proteint,meg mellé a ch persze.

mivel ezt meg kellet kérdeznek nem tudtad magadtól ezért azt kell feltételeznek hogy nincs étrended sem.

nézz egy tömegnövelő étrendet mert anélkül nem fog jönni a fejlődés.

ezt olvasd el és az oldalon találsz étrendet:

[link]

2011. nov. 28. 15:27
 4/10 A kérdező kommentje:

Este miért nem lehet tejsavót?meg edzés előtt tömegnövelőt inni?

De ezeket vágom hogy mi a célom mit kell kajáljak csak nem ilyen egyszerű, mert anyukámnak mutattam már ezeket de nincs nálunkse mindig rizsa hús meg stb.. : )

2011. nov. 28. 15:33
 5/10 dirtboy ***** válasza:
a felszívódási idejük miatt nem lehet,most nincs időm leírni de majd ha még nem írja le senki majd akkor kifejtem egy kicsit bővebben úgy 5-6óra felé
2011. nov. 28. 15:39
 6/10 anonim ***** válasza:
Mert leterheli a gyomrodat, azé!
2011. nov. 28. 15:41
 7/10 Zakathol ***** válasza:

Egyrészt azért nem iszunk edzés előtt tömegnövelőt amit az előttem válaszoló is írt: az emésztés "leterheli" a szervezetet, edzés során pedig mindent bele kéne adni ami a csövön kifér. Másrészt az edzés során ugye arra is "gyúrunk", hogy az izmok glikogénraktárait kiürítsük - ezáltal rávéve az izmokat az extra tápanyagfelvételre (anabolikus állapot). Na most ha a véred eleve csordultig van szénhidráttal, akkor az izmoknak nem lesz szükségük a glikogénraktárból energiát termelniük, hanem az odaáramló vérből ráérnek szépen elintézni a dolgok. Éppúgy ezért sem fogyasztunk szőlőcukrot edzés közben: Saját magad ellen dolgozol vele. Illetve az anabolizmusod ellen :)

Asszem így kb ennyi.

2011. nov. 28. 16:14
 8/10 dirtboy ***** válasza:
100%

annyival egészíteném ki hogy ezek a gyors ch-k amik a tömegnövelőkben vannak /dextróz,maltodextrin szinte mindbe benne van/ hirtelen magas inzulin csúcsot eredményez ami utána hirtelen zuhanásnak is indul majd és ez bizony rosszul létet okozhat az edzésen.

ez a magas inzulin csúcs edzés után kell és ennek köszönhetően könnyben beépülnek a proteinek is a sejtekbe.

a még magas az inzulin szint addig pedig hogy minél több protein tudjon hasznosulni azért kell a gyors felszívódású protein.

protein:vannak gyors,közepes,lassú felszívódású proteinek.

gyors /tejsavóprotein/ drága viszont a legmagasabb biológia hasznosulása van és ennek van a legtöbb aminosav tartalma is./aminosav építi fel a fehérjéket,azon beül is van elágazóláncú aminosav más néven BCAA aminok /leusin,izzoleucin,valin/ amik esszenciális aminosavak de bla bla bla már eltértem a témától/

na szóval ezeket a gyors felszívódású proteineket edzés után érdemes vagy még esetleg reggel inni mert ilyenkor a legszükségesebbek.

más időszakban jobb a többfelé protein tartalmazó és eltérő felszívódású proteint fogyasztani ami jóval gazdaságosabb is.

estére azért nem mehet semmi képen gyors mert legközelebb csak reggel eszel és ezét olyan protein kell ami minél tovább kitart és tápanyaggal látja el a gépezetet.

estre egyél túrót.

én spec. este 8 után tojásfehérjét,túrót és 10 után egy power proteint iszok.

ch-t már este ne egyél.

2011. nov. 28. 17:25
 9/10 A kérdező kommentje:

Áhá akkor már értem miért mondják hogy edzés előtt 2 órával egyél sokat : ) Végülis nekem inkább, tömegnövelő kell,mint fehérje mert vékony vagyok.Úgy hogy én nem félek az esti ch-tól vagy túlzott ch fogyasztástól :)

Az a baj a túrót nem nagyon szeretem, vagy te cukorral eszed?Ezeknek a gyors meg lassú felszívódásoknak utána tudok olvasni a builderen?Valahol, csak meg találom. Köszönöm az eddigi felvilágosítást . :)

2011. nov. 28. 21:15
 10/10 dirtboy ***** válasza:

nem cukorral eszem a túrót csak simán gyorsan kis kanállal.

persze neten találsz ezekről a dolgokról írást csak nézd meg hogy miféle oldal nehogy valami megbízhatatlan oldalon olvasgass róla.

a bodybuilderen,tesztoszteronon,bodysporton olvasgass ilyen témában.

2011. nov. 28. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!