Milyen küzdősporttal válhatok "keményebbé"?
A "kemény"-nyel itt nem arra gondolok, hogy menő leszek mert MMA -zok például...
Egyszerűen növelni szeretném a fizikai teljesítőképességemet, terhelhetőségemet, állóképességemet és ellenállóképességemet. Konkrétan olyan sportot vagy küzdősportot keresek, ahol erre nagy hangsúlyt fektetnek az edzés során és nem kell érte Nepálba utaznom mondjuk, illetve a boxot legyetek szívesek ne írjátok, mert az számomra túl "kötött".
Eddig a keleti/közelkeleti küzdősportokkal szemezgettem leginkább, de nem igazán ismerem az edzésmódszerüket, így nem tudtam választani. Érdekelne egyszerű sportok közül a parkour/free running is, csak ahhoz még semmiféle edzést nem láttam, így túl homályos, hogy hogy tudnám magam jó formába hozni hozzá.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Először is döntsd el mit akarsz, nézz utána a küzdősport és a harcművészet közti különbségeken. látogasd meg a közeledben lévő edzéseket és ahol látod, hogy jó az oktatás azt válaszd, ne stílushoz ragaszkodj.
Ha nem ezen a vonalon akarsz elindulni akkor a kettlebell + falmászás kombó is megfelel a fenti általános céloknak.
Csatlakozom Neutronlovag véleményéhez,először döntsd el,mit is akarsz...az írásod pont keveri a kettőt,mert igazán kőkemény az a harcművész,aki testének a lehető legtöbb pontját feledzette arra,hogy azokkal harcolni,gyilkolni tudjon(nem kesztyűben ütöget,puszta ököl,könyök,valamint shuto,haito,hiraken,yubi,technikákat is tud alkalmazni,és ez még csak a kéz része volt,a többit nem sorolom ),valamint a tűréshatárt is a harcművészetek tudják a legjobban kihúzni a végletekig.
Gyors fejlődés viszont inkább a küzdősportokban lehetséges,egyszerűbb mivoltuk miatt.
Aztán utóbb írtad a parkourt,ami aztán k*vára nem kapcsolódik a témához,és attól kemény nem leszel,az biztos.
Szóval döntsd el,mit is szeretnél csinálni,nézz körbe aztán hajrá;)
Nos, a box sem kötött, csak az amit a ringben látsz. Szerintem nagyon is jó a box az általad választott szempontokat figyelembe véve. Egyébként jó a zenbukan kempo, a mui thay, és a kiokoshin karate is. Ezek mind erőre épülő küzdőspórotok. Ha később szeretnél ketrecezni, azokhoz is jó alapokat adnak. Esetleg birkózás, judó vagy brazil jiu jitsu(ezek elég erősen földharc orientált stílusok). A savate se rossz.
Ha utcai harcról beszélünk, akkor egy jó wingtsun mestert javaslok magánba.
Nekem ezek mind a Taekwondoval jöttek össze! :)
Csak ajánlani tudom!Ha van a közeledben,akkor látogass el néhány edzésre!
Köszönöm szépen a válaszokat, tanácsaitok alapján ellátogatok pár edzésre.
Azok alapján amit írtatok, először mindenképpen küzdősportot fogok űzni és ha megteremtettem már ezzel a fizikai alapokat, elkötelezem magam egy kis fontolgatás után valamely harcművészet mellett, amelynek a filozófiai hátterét is magamévá tudom majd tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!