Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Capoeira VS. Taekwondo?...

Capoeira VS. Taekwondo? Melyik a jobb?

Figyelt kérdés
Egy brazil capoeira nagymester vagy egy koreai taekwondo mester a keményebb?
2011. okt. 21. 09:52
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

thai-os!

azok nem karatésok és tkd-sok voltak, hanem bohóckodó emberszabásúak, akik akkor először bunyóztak, de nyilván fogalmuk sem volt az egészről.

2011. okt. 22. 07:38
 22/27 anonim ***** válasza:

itt van nektek Capu vs. TKD :D

[link]

2011. okt. 22. 14:51
 23/27 anonim válasza:
Capoeira
2011. nov. 16. 15:39
 24/27 anonim válasza:

Ha a 2 közül kell választani, akkor TKD! De inkább maradok a karaténál. Ha jó karate edzőt találsz, akkor más technikát is taníthat. Mi pl. gyakoroljuk a combosokat is meg külön kértem, h tanítson boxtechnikákat. De érdekességképpen tanulmányozzuk a TKD-s rúgásokat is. Persze jó lenne elmenni még boxolni meg TKD-zni mellette és akkor még a judo... ez így kb. komplex lenne. De mindenre nincs idő/lehetőség.

Én inkább a TKD mellett vagyok. De tudod, ha épp nem szabadidő nadrág van rajtad, hanem mondjuk farmer v szövetnadrág (és lásuk be, ez a gyakoribb utcán), akkor megszívtad...

2011. nov. 30. 02:58
 25/27 anonim ***** válasza:
Hát, én személy szerint taekwondozok, de ezelőtt capoeirázni szerettem volna a látványos mozdulatok miatt. Szerintem egy küzdelemnél nem csak az számít, hogy ki a jobb bunyós, hanem hogy fejben ki az erősebb. Nem tudom, ismeritek -e a szlogent: "Ahhoz, hogy mást le tudj győzni, először meg kell tanulnod magadat legyőzni" Tehát ha küzdesz, erős összpontosítás, és az kell, hogy csak ott legyél. Tudni kell kikapcsolni az agyad, és csak oda figyelni. Szerintem ezt a taekwondoban (vagy legalábbs abban a klubban, ahova én járok) ezt jobban megtanítják. Bár én nem tudom, milyen egy capoeira edzés, de a lényeg: a küzdelem kimenetele e fejben dől el, ezt a koreaiak nagyon jól tudják. Én is tapasztaltam már küzdelemnél, hogy fejben kell rendben lenni:)
2012. júl. 4. 16:29
 26/27 anonim ***** válasza:
Itt mindenki azzal foglalkozik, hogy ki a nagyobb, ki az erősebb, nem csak az számít.
2012. júl. 4. 16:32
 27/27 anonim ***** válasza:
Akinek szerencséje van.
2014. máj. 5. 17:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!