Taekwondo vagy Capoeira?
Őszintén szólva nem értek hozzá, de ahogy én tudom a Capoeira inkább tánc, mint harcművészet.
Én habozás nélkül a Taekwondo-t választanám.
Egy segítőkész laikus
kb úgy viszonyul a thaibox lábmunkája a taekwondoéhoz, mint a box kézmunkája a karatééhoz.
ott vagy eltévedve, hogy a rúgások önmagukban nem sokat érnek. össze is kell hangolni az ütésekkel, ezen sokal több múlik.
Én Taekwondozok, úgyhogy emellett voksolok.;)
Indok: TKDsok tudnak a leggyorsabban rúgni; kiemelkedően jó reflexeid lesznek tőle; nagyon jó egyensúlyérzéked; mindemellett nem csak látványos rúgásokat és egyéb technikákat tanulsz meg, de hihetetlenül hatékonyakat is!!! De egyébként TKD edzéseken ugyanúgy tanulsz kéztechnikákat is, szóval erre azért számíts.:)
Szóval én a TKDra szavazok, de a Capoeira is jó.:)
Olvastam a kommenteket, köszönöm mindenki válaszát! Aki a thai bokszos dolgot írta van benne valami, de én már öklöztem olyan thai bokszolóval aki régebb óta űzte a muay thai-t, mint én az ökölvívást, ráadásul magasabb is volt nálam, meg nehezebb is, mégis elvertem igen könnyen. Az megint más, hogy ha K1 meccsen (ahol nincs földharc)lettünk volna. Ott ő nyert volna, hiszen szétrúgja a combomat, ő tud rúgni és térdelni is. A muay thai fő erőssége nem igazán az ökölharc, hanem inkább a térdelés, rúgások, könyökütések. De én nem akarok K1 bajnok lenni, csak megtanulni hatásosan rúgni. Én elhiszem, hogy jó a thai boksz, de nekem mégsem tetszik.
Szerintem egy jó capoeira mestertől is meglehet tanulni rúgni. Egyébként pedig hatalmas nagy tévedés, hogy a capoeira csak tánc! Nem az a capoeira amit bemutatókon láttok, hogy szaltóznak, ugrálnak, énekelnek, tapsolnak ...stb. Az edzés az teljesen más! Egyik barátom thai bokszol és capoeirázik is, már jó ideje. Ő nekem azt mondta, hogy capoeira edzésen jobban elszokott fáradni, mint thai boksz edzésen, ugyanakkor thai bokszon többször sérül. És bizony thai boksz edzéseken 1-2 capoeira technikával durván beszívatja az ellenfeleit. Pontosan ezért is vettem fontolóra. Viszont a TKD is igen jó. Nem tudok dönteni a kettő között. Ha valakinek van még valami jó ötlete vagy véleménye nyugodtan írja meg.
http://www.youtube.com/watch?v=zKBDnifKo48
szerintem itt a rúgások elég kemények bár a látszik egyszer h egy olyan ütéssel egy bokszoló nem támadna 0:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!