Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Tégla törés megoldható ez?...

Tégla törés megoldható ez? (többi lent)

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=yBX4GjzALEM

http://www.youtube.com/watch?v=j4ZS44Tj1O4

1-2 hónap alatt megtudnám úgy erősíteni a kezem és a öklömet hogy téglákat tudjak veluk törni,ha minndenap gyakorlok?

2011. júl. 2. 20:21
 1/10 Martial Artist ***** válasza:
Szerintem igen, csak tudnod kell hogy hogyan erősítsd. Bár nem értem h a deszka miért nem jó...öklön fekvőtámaszt és valami kemény anyagon való gyakorlást ajánlok ami nem sérti fel a kezed. Ja és ne lepődj meg ha belilul az öklöd, ez ezzel jár:) pontosabban az első két új perc, mivel ez a ütőfelület, a seiken: [link]
2011. júl. 2. 21:11
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
El ne kezdj most téglát meg falat ütögetni, szét b4szod fele a kezed. Igazából ennek egy lényege van, úgy kell odaállni, hogy átütöd. Nem úgy, hogy mi van ha nem sikerül, mert az úgy már nem jó. És szerintem így ne kezdj el vele próbálkozni, küzdősportosok szokták csinálni, akik már tudnak megfelelő technikával ütni. De ha nagyon próbálkozni akarsz akkor cserép és itong téglával próbálkozz elsőnek, azok gyengébb anyagok. A tégla kurv4 kemény :D
2011. júl. 2. 21:47
 3/10 A kérdező kommentje:
am kuzdosportolok kyokushin már tobb mint 3 éve csak itt nem tördelunk téglákat csak Japánban van ilyen.
2011. júl. 2. 22:22
 4/10 anonim ***** válasza:
53%
Japanban a francokat en kyokushinoztam 2 evet szerbiaban es mar az elso ev vegen tortunk dolgokat :D amugy 1-2 honap alatt nemhiszem tobb ido kell hozza hogy biztonsagos legyen...
2011. júl. 3. 04:03
 5/10 anonim ***** válasza:

1-2 hónap tuti, hogy nem elég. A csontot meg kell edzeni. Az edzés során mikrorepedések keletkeznek a csont szivacsos szerkezetén. Mikor ezek összeforrnak a szivacsos szerkezet a hegesedés mentén tömör lesz.

Ezt a technikát KI NE PRÓBÁLD önszorgalomból otthon. Nagyon veszélyes, mert simán eltörheted vele a kézcsontjaidat. Nem eltörni kell csak mikrorepedéseket okozni...

Szerintem még ahhoz is 1 év kéne legalább, hogy olyan habbetont, mint amit a karatés gyerek tör el tudj törni. Az igazi tégla (amit az első videóban törnek) meg még nehezebb dió...

2011. júl. 3. 13:15
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom, nem olvastam el a hozzászólásokat, nem néztem végig a videót, de ha így kérdezted, és téglatörés magasszinten, akkor cask azt tudom mondani, hogy pár év gyakorlattal igen, hogyha sokat használod az öklödet, javaslom kezdj el kyokushin karatézni, abban sok a kézzel történő tameshiwari.
2011. júl. 3. 16:23
 7/10 A kérdező kommentje:

ma törtem cserepeket meg hasonló anyagokat ezeket sikerult eltörnöm de a téglát azt nem.

Es mi van ha minden nap egy kis utéseket csinálok a téglára úgy is jó..? Aztán mindig nagyobb ütéseket csinalok a téglán így is jó..?

2011. júl. 4. 20:13
 8/10 A kérdező kommentje:
és ha csinálnék Makiwarát,és azt ütném?
2011. júl. 5. 10:07
 9/10 anonim ***** válasza:
a makiwara-s ötlet az jó, nekem is van itthon, igazán hsaznos! :)
2011. júl. 5. 10:12
 10/10 anonim válasza:
2 hónap alatt nem tud megerősödni a tested, de ez az egész amúgy is baromság, nagy része ezeknek bűvésztrükk kategória.
2011. júl. 8. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!