Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A Ninjutsu mennyire jó?...

A Ninjutsu mennyire jó? Megtanít lopakodni és fegyveres harcra is?

Figyelt kérdés
Mármint lopakodás a sötétben, méregkeverés, suriken dobás, kard használat, pusztakezes verekedés. Ilyenre megtanít? Hol lehet ilyet tanulni?
2011. jún. 30. 11:19
1 2 3 4
 31/39 anonim válasza:
90%

Érdekes eszmefuttatások arról, hogy a ninjutsu milyen küzdősport a többihez képest. Viszont kedves civakodók, a ninjutsu (saját belátásom szerint) inkább harcművészet és nem feltétlen küzdősport. Megtévesztő lehet a fogalmak használata, viszont itt nagyon jól le van írva köztük a különbség:

[link]

Épp ezért, aki bunyózni akar, az küzdősportot tanuljon, aki pedig harcolni szeretne megtanul és az életben szeretné ezt kamatoztatni, az harcművészetet tanuljon.

Hallottatok már a "budo" fogalmáról? Küzdősportokhoz nem értek, javítsatok ki ha tévedek, de ott nem hallottam ilyen dologról. A harcművészettel megtanulsz a jelenben élni, türelmesnek lenni és a célodra fókuszálni... Van egy két küzdősportoló ismerősöm, róluk nem feltétlen tudom elmondani, hogy türelmesek lennének. Akiket én ismerek, inkább kirobbanóak és mindent "izomból" akarnak megoldani.

2012. jan. 10. 11:54
 32/39 anonim válasza:
Nincs jobb vagy rosszabb küzdősport csak a tudás eltérő szintje. by:Jet Lee
2012. febr. 15. 17:07
 33/39 anonim válasza:
90%
Hogyha azt mondjátok hogy bénább akkor inkább karatéban gondolkozok.(otthon már sokat próbálkoztam és jól ment a lopakodás meg az ijesmik a botharc is az ökölharcot még nem próbáltam csak kravmagán)
2014. dec. 30. 14:02
 34/39 anonim válasza:
100%
https://www.youtube.com/watch?v=G8h0IWxYUvc - ne a ninjago részét nézd... Én voltam japánban egy ottani ninjustu bemutatóra is elmentem. Kb ilyen. Igen, ott így meg lehet tanulni.
2015. márc. 17. 23:09
 35/39 anonim ***** válasza:
88%

Jó sok sületlenséget hordtak itt össze egyesek.

A ninják nem is léteztektől a Ninja VS Muay Thai-ig.

1. A Ninjutsu nem verekedésre lett tervezve.

2. A Ninják sosem harcoltak tisztességesen.

3. A Ninjutsu nem kakaskodásra lett tervezve (Nahh ki a kemény, ki tudja leverni a másikat? Csak az akar folyton erősebbnek látszani meg keményebbnek akinek kisebbségi komplexusai vannak.)

Végül pedig rossz helyen kérdezett rá a kérdező, rossz fórumon. Itt ami nem box meg birkózás meg savate az nem ér semmit. Próbáld meg az index-harcművészetes portálon.

Végül pedig a való életben nem hiszem, hogy akivel szembe kellene szállnia az ember fiának az egy K1 bajnok lesz vagy egy 40 éve boxoló Ali. Ez a harcművészet nem azért jött létre, hogy verekedjünk vele. Lehet hogy nem versz el egy boxolót, de nem is verekedésre lett tervezve. Ez nem az ovi, ahol nem tetszik amit Pistike mond és megverem.

Ninják a történelemben?

Menjetek el Tokugawa Ieyasu kastélyába és nézzétek meg a Hattori Mon kaput, hattori Hanzo után elnevezve. Vagy a bűnügyeket a Tokugawa Shogunátus idején, ahol Fuma Kotaro tevékenykedett. De ha Hideyoshi érdekel ott keressetek rá Sarutobi Sasuke-ra. Engem nem izgat ha nem hisz valaki a ninjákban, én meg a Holokasusztban nem hiszek meg az Iszlám Államban. Pár fotó meg egy 5 másodperces videó, na persze.

És hogy nincs bizonyíték a ninjákra? Persze hogy nincs, ők profi orgyilkosok voltak, úgy dolgoztak hogy nem hagytak hátra különösebb nyomot. A ninja nem Isten hogy hinni kelljen benne. XDD

2015. júl. 4. 12:11
 36/39 anonim ***** válasza:
Szájkarate:-D.
2016. aug. 21. 18:40
 37/39 anonim válasza:

Valóban jó sok baromság ment itt. A ninjutsu harcművészet, nem arról szól hogy full kontaktba küzdj, hanem arról, hogy mihamarabb neutralizáld az ellenfeled, nem 5-10 perces meccseket játszunk, hanem másodpercek alatt terítünk. :)

Nindzsák nem léteztek, csak mert nincs sok írásos emlék? Nyilván nincs, mert erkölcstelennek számítottak, a szamurájok nem voltak büszkék arra, hogy nindzsákat alkalmaztak, nem fért bele az etikettjükbe, ezért nem is volt cél, hogy legyen róluk írásos emlék. :) A nindzsák nem csak sötétkék ruhás lopakodók voltak, hanem ugyanúgy beépültek, felderítettek, hogy precízen tudjanak támadni, abszolút nem kizárt, hogy szamurájként mutatkoztak, miközben csak felmérték a helyzetet, sőt, tanulták a szamuráj kultúrát is, hogy szükség esetén tudjanak vegyülni. Magasan képzett harcosok voltak, akik sokkal több dologban otthon voltak, mint bármely más korabeli harcos.

2017. febr. 24. 21:45
 38/39 anonim válasza:
ui.: egy ringben nincs helye, nem is arra van kitalálva.
2017. febr. 24. 21:47
 39/39 Aron tokes válasza:

Kedves ” Magyarországon a ninjutsu egy falra felhugyozott hamuba-sült f@szság “ szerintem még abban a két cigányban is több tisztelet van mint te benned, és ezzel az a baj hogy ilyen platformokra jársz kiadni magadból azt az idegességet amit nap közben lapáttámasztással magadbaszedsz, és igenis komoly harcművészet! Ez elég sértő azokra nézve akik egy életen át művelték.

Végezetül pedig szerintem még téged nem vertek meg elégszer!

2022. febr. 21. 19:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!