Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A Ninjutsu mennyire jó?...

A Ninjutsu mennyire jó? Megtanít lopakodni és fegyveres harcra is?

Figyelt kérdés
Mármint lopakodás a sötétben, méregkeverés, suriken dobás, kard használat, pusztakezes verekedés. Ilyenre megtanít? Hol lehet ilyet tanulni?
2011. jún. 30. 11:19
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
23%
Eszem ágában sincs tovább vitatkozni, mert felesleges. Csak annyit tennék hozzá, hogy a rendészeti szervek és a kommandósok kiemelten foglalkoznak ninjutsuval, és kung-fuval is. Ha akarod, megadom annak a kommandósnak auz elérhetőségét, aki Veszprémben oktat ninjutsut, és volt szerencsém a keze alatt tanulni.
2011. jún. 30. 15:20
 12/39 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Majd szólj nekem, ha látsz itt, esetleg a Zrínyiben, RTF köelharc szakán vagy akárhol máshol ninjutsu-t :)

Szóval igen, jó lenne, ha feltudnál mutatni valamiféle bizonyítékot arra, hogy itthon a hadseregben, terrorelhárításnál, vagy akár máshol (pl tengerészgyalogság, SEAL, SAS, SWAT) egyáltalán hallottak már a ninjutsu-ról...

Szépek az álmaink, de nem kéne benne élnünk

2011. jún. 30. 15:52
 13/39 anonim ***** válasza:
78%
Ó, én nagyon is ébren vagyok. E-mailben elküldtem egy elérhetőséget, amivel fel tudod venni a kapcsolatot az illetővel.
2011. jún. 30. 16:41
 14/39 anonim ***** válasza:
81%

Ninjutsut sehol sem oktatnak, se kommandósoknak, se zsaruknak, se sehol. Orosz különleges egység, combat sambo és systhema, a többieknél főként ju-jitsu, defendo, wing tsun, néhol aikido.

A ninjutsu egy jól reklámozott hóbort, pár fanatikus pedig bekapja a csalit, és nem képes felismerni azt, hogy átverik őket. Meg is érdemlik!

Kíváncsi lennék arra, hogy a ninjutsu edzésre járó nindzsák, hogyan teljesítenének egy ökölvívó, egy birkózó vagy egy savate, egy muay thai vagy egy judo edzésen. Szegénykéim másnap lábra sem állnátok. Talán capoeira-n tudnának ugrálni valamit.

2011. jún. 30. 17:39
 15/39 anonim ***** válasza:
100%

A ninjutsutól ne várj sokat.Hagyományőrző sportnak tekinthető.

Egyébként meg az igazi ninják is mik voltak?Földművesek,harcművészetekben képzetlen sima gazfickók.

Nem igazán harcoltak csak ha tényleg elkerülhetetlen volt.

Arra törekedtek,hogy álmában végezzenek az ellenféllel.

A legjobban úgy jársz,ha találsz valami közelharc rendszert,meg amit írtak is parkour,késharc,meg a youtubeon kinézed a fekete tojás receptjét.

Abból is volt a figyelem elterelő fényesen villanó,meg amit az ellenfél szemébe dobtak,porrá őrölt üveg,tojásba töltve.

2011. jún. 30. 20:20
 16/39 anonim ***** válasza:
78%
A parkour miben is segítené?
2011. júl. 1. 12:33
 17/39 anonim ***** válasza:
100%

Hát barátom, ha tényleg olyasmit akarsz csinálni, ami hasonlít a nindzsás dolgokhoz, akkor a következőket ajánlom.

Járj ju-jitsu, capoeira (capoeira-ra ezért, mert megtanulsz rúgni, szaltózni, na 1-2 f@sza lápsöprést) edzésekre. De a TKD sem rossz, csak ott szaltót nem tanítanak.

Ha akarsz fegyveres részével is foglalkozni, akkor ott a kenjutsu vagy a kobudo. Ha pedig még szeretnél ugrálni fákon, kerítéseken, utcán ..stb, arra ott a parkour (ezt már leírták előttem többen is).

Ha pedig akarsz foglalkozni robbanóanyaggal és méregkeveréssel, akkor figyelj oda nagyon kémiaórákon, valamint interneten nézz utána, hogy hogyan kell füstbombát meg a többi baromságot előállítani házilag.

2011. júl. 1. 13:04
 18/39 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Neutronlovag:

Manapság a parkour-os embereket hívják ún. Utcai Ninjáknak (urban ninjas) ugyanis a legendák szerint a ninják még híresek voltak arról, hogy képesek a háztetőkön át elmenekülni, kerítéseket átugrani, futni a falon stb...

Szóval innen ered a parkour vonás :)

2011. júl. 1. 13:10
 19/39 anonim ***** válasza:
100%
BenJoe90: Egy e-mail cím helyett többre mentem volna egy honlapnak a linkjével, vagy magának a srácnak az elérhetőségével. Ezzel nem jutottam előrébb...
2011. júl. 1. 13:33
 20/39 anonim ***** válasza:
68%

[link]

Tessék, ez magának a dojonak az oldala. Most nem néztem végig, de talán itt is megtalálhatsz pár elérhetőséget.

Amúgy nem tudom, budomagazin.hu nevű oldalnak mennyire hiszel, de idéznék belőle pár sort, nem összefüggően.

A ninjutsu több mint 1400 éves múltra tekint vissza. A rendelkezésre álló források szerint a ninják őseinek egyik csoportja a yamabushik, harcos hegyi szerzetesek voltak. Ők a világtól elszigetelve, a távoli, eldugott hegyvidékeken éltek zárt közösségekben. Szemben álltak a feudális urakkal, saját törvényeik szerint éltek, és mesterei voltak a harcművészeteknek. Saját erődrendszereikben védték az érdekeiket a tartományurakkal szemben, akiknek közel kétszáz évbe telt, hogy letörjék, megsemmisítsék őket. Ez a harc a híres hadvezér és shogun, Oda Nobunaga idején volt a legpusztítóbb. Szinte tökéletesen kiirtották őket, mára csak egy-két szekta maradt fenn...

... és ami ide is tartozik:

A ninjutsu számos ország katonai szerveinek kiképzési anyagának részét képezi. Tanítják rendőröknek, katonáknak és különleges alakulatok tagjainak is.

Egyébként nagyon elszántan véded a saját elkpépzeléseidet, de hidd el, kibírnánk egy muay thai edzést. Már csak azért is, mert bár alapvetően a ninjutsuhoz nem szükségeltetik nagy testi erő, azért mi is bőven erősítünk.

2011. júl. 1. 14:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!