A Ninjutsu mennyire jó? Megtanít lopakodni és fegyveres harcra is?
Tény, hogy a ninják nem említhetők egy lapon semmilyen muay thai harcossal, vagy ökölvívóval, de amúgy is, az egy alapvetően téves lépés, ha valaki két stílust akar összehasonlítani. Egyrészt közük sincs egymáshoz, másrészt a harcot nem a stílusod fogja megnyerni.
A ninjutsu nem küzdősport ezért soha nem is fogod látni, hogy ringben harcol valamilyen másik stílus művelője ellen.
Ki bírnád??? XD Hehe tévedsz.....
A fogtündérben is hiszel? :)
Egy ütés és feküdnél. Hányszor szoktatok sparringolni? Elmondom jóformán egyszer sem. Ne is kamuzz, mert nem egy ninjutsu edzést néztem végig, már, hanem többször több helyen. Nem bírnátok ti, azt. Egy kenjutsu vagy iaido edzést még elhiszem, hogy kibírnátok, sőt talán azt is megkockáztatom nagy jó indulattal, hogy egy icike-picikét jobban is teljesítetek. Na de full kontakt pusztakezes bunyóban? Az kizárt. A magyar ninjutsu oktatás nem hatékony, csak pénzlehúzás, és te kedves BenJoe90, te bekaptad a csalit.
Egyszer nézz le egy komoly ökölvívó, savate, birkózó, kempó, ju-jitsu vagy muay thai edzésre, amikor sparring van. Imádkozom érted.
'A ninjutsu számos ország katonai szerveinek kiképzési anyagának részét képezi. Tanítják rendőröknek, katonáknak és különleges alakulatok tagjainak is.'
Hol?
Magyarországon pl.
Samurai Jutsu. Hát így ezzel az elnevezéssel még nem találkoztam, de a Bujinkan Ninjutsun belül van egy iskola, ami a páncélos szamuráj technikákat tanítja. Ennek nem más az oka, mint hogy régen néhány ninja szamurájként is szolgált, és ezalatt volt idejük kitanulni a szamurájok harci mozdulatait.
N innen látszik, hogy nagy baromság az egész. Samurai jutsu soha nem létezett, a szamurájok harcművészete bomlott több iskolára (ken jutsu, iai jutsu, kyu jutsu, ju jutsu, naginata jutsu kusari jutsu stb...) és ezek az iskolák tömörültek a klánok kezében pl: Tanaka Ryu, Daito Ryu, Itto Ryu stb.
A ninják (már ha léteztek) a földművesek vagy a hegyi remeték közül kerültek ki, éppen ezért kizárt, hogy szamurájokká válhattak volna. Olyan ninjutsu iskolát meg nem tudok elképzelni, amiben szamuráj páncélban gyakorolnak. Mi szükségük lenne rá? Mikor vett részt egy ninja nyílt ütközetben a csatatéren?
Ez csak sima parasztvakítás nem több. Sehol se találkozhatsz japánban 'samurai jutsu' kifejezéssel. Elég nagy hülyeség...
Magyarországon? Menjél már be a honvédséghez, és kérdezd már meg, hogy oktatnak-e ninjusu-t. Szerintem jól ki fognak röhögni...
Én is mondtam, hogy még sosem hallottam a samurai jutsu elnevezésről. Valószínűleg pont azért, mert így nem nevezik. Viszont a Bujinkanon belül van az úgynevezett Kukishinden Ryu, ami pont a szamuráj páncélos technikákra épül. A jelenlegi nagymester Maasaki Hatsumi pedig elég sokszor bemutatta ezeket teljes szamuráj páncélzatban.
Megkérnélek, hogy ne írj le egy olyan rendszert, amiről gyakorlatilag fogalmad sincs, csak innen onnan szedtél össze pár infót. Én sem kezdem el leírni a ju-jitsut, mert nincs közöm hozzá, meg aztán nem is lehet összehasonlítani a két rendszert.
Próbálok veled kulturált hangnemet megütni. Neked van egy elképzelésed, nekem is van egy, úgy látom egyikünk sem szívesen enged belőle. Megkérlek, ha nem tetszik a ninjutsu, ne támadd, hanem fogadd el, hogy valakinek ez tetszik, és ezt szereti csinálni. Én sem kezdem el támadni azt, amit te csinálsz.
Én itt abba is hagynám a felesleges vitát, mert én szeretem a ninjutsut csinálni, és szerintem nagyon is hatásos. Az meg, hogy te mit gondolsz, a saját ügyed.
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!