Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Paul "Coach" Wade: Fegyencedzé...

Paul "Coach" Wade: Fegyencedzés (? )

Figyelt kérdés

Aki olvasta, kinek mi a véleménye róla?

Én most olvasom, és nagyon tetszik, és amint befejeztem, rögtön el is kezdem, amint tudom. Tapasztalatokat, megjegyzéseket szívesen "meghallgatnám".

2011. jún. 26. 10:41
1 2 3
 21/22 Mr.Super TNT ***** válasza:

Én például a seregnél vagyok és ott is a saját tessúlyon van inkább a hangsuly mert ez funkcionálisab. a sportedző uriembernek csak anyit mondok ,hogy ezek a gyakorlatok tankönyvi gyakorlatok és a gyakorlatok sorrendisége is fedi a szakirodalmat az első 2-3.lépést például gyógytornász szakkönyvekbe is meg lehet találni. Egy gyógytornász egyszer láta ezt a könyvet és azt mondta kiválóan fel vannak építve sorrendileg. Öszintén a gyakorlatok és a sorrend kivállló ,de az ismétlészámok és intenzitás tekintetébe egyénire kell szabni pl. van olyan lépés amiből többet kell csinálni ,hogy előrre lépjen az ember. Az idő tényező az ami zavarja a testépítőket és ,hogy nem lesznek hatalmas izmaid ,de itt nem az a cél a testépités esztétikai célu (szép szép ,de nekem nem hasznos) a kalisznetik az alap izomzam és az erő funkcionális edzése. Ha hhülyeség lenne akkor egy hadseregbe se használnák. Persze lehet sport pecifikussá tenni. Én a normál katonai alap gyakorlatok mellet az erő edzésem. 2 dolog van például ha valaki 75 szabályos fekvőt vagy annál többet akar 2 perc alat megcsinálni 1.kell csinálni 60% os magas ismétlés számu gyakorlatokat de egy idő után megtorpan a fejlődés merterő nélkül az állóképesség csak addig fejlődik amig a tömeg tényezők és az adot izmok fizikai ereje a makszimális erő beszabályozza 2. az elsőből kifolyólag tehet kel növelni az izmok maximális erejét és ez a gyakorlat rendszer alkalmas rá egy példa meg tudok csinálni 71 fekvőt 2 perc alatt amit mondjuk 1 év magas ismétlés számó és gyorsasági erőt fejlesztő edzések alatt értem el mondjuk az izom álóképességét megnöveltem 80 ismétlésre utána gyorsitó edzésekkel beszoritott kb 71 a 2 percbe -de innen nincs tovább csak lassabb fejlődés utján többet kel edzeni ,hogy nöőjön a sebesség és az ismétlésszám. Ellentétbe a jó edzéssel amivel megnövelem és beiktatok nehezítőket "keményítőket" és megnövelem az izom maximális erejét így megint kitolva azt a tartományt amit az izomnak ellehet érni tehet erősítéssel növelhető az álóképpeségi gyakorlatok fejlődési sebbesége és a 100 fekvőt is elérheti mondjuk 1-be az ember gyorsabban és mivel nagyobb a maximális erő a sebesség és dinamikai tényezők is gyorsabban növelhetők.

Tehát ha nézzük az erő osztályozást a sport szakkonyvek szerint izomzatra nézve akkor van statikus és dinamikus erő és ez adja a maximális erőt van erő álóképesség ami az izmok fáradásának és kitartásának a kombója és van az exploziv (robbankony erő) ami az izom sebességén a hirtelen kifejtett erő (ugrasz egyet)alapul ez tartalmazza a gyorsasági erőt is ,hogy milyen gyorsan éri el az adott izom a maxot. És persze van más terminologia is az erő csoportsitásában ,meg én csak elvonatkoztattva csak izomra irtem ,mert az erőt sok más is befolyásolja pl, agyagcsere oxigén állapotok felvétel ,étkezés , idegrendszer stb.

2013. aug. 17. 17:12
 22/22 anonim válasza:
A Fegyenceddzés igen is jó dolog ne hallgass a vészmadarakra. A fokozatosság az egész alapja, kényelmes tempóban sétálj fel a tizedikre és ne rohanj és egy lépcsőfokot se hagyj ki. Az viszont hazugság hogy el tudod saját testsúllyal érni a genetikai korlátaidat, a súlyzó nem az ördögtől való nem bánt. Ha eljutottál arra a pontra amitől nem fejlődsz saját testsúllyal tovább akkor jöhetnek a súlyok. Esetleg a gépek, van ami hasznos van ami haszontalan, szelektálni kell pl: Vádligép hasznos, Futógép haszontalan.
2013. dec. 11. 13:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!