Heti 7 konditermi edzés nem túl sok? (Edzéstervem belül)
Helló mindenkinek aki ide tévedett.
Nos, már lassan 4-5 hónapja lejárok konditerembe, eddig kb heti 4 alkalommal jártam le max 5.
Most itt a nyár még több időm szabadul fel, és azt tervezem, hogy még többet járok majd le.
Eddig úgy jártam hogy:
Hétfő: Hát-tricepsz
Kedd: Mell-bicepsz
Szerda: Váll-csuklya
Csüt: Pihenő
Péntek: Mell-bicepsz
Szombat: Néha lábazás (sokszor kihagytam :S)
Vasárnap: Pihenő
És amit most tervezek:
Hétfő: Hát-tricepsz
Kedd: Mell-bicepsz
Szerda: Váll-csuklya
Csüt: Hát-tricepsz
Péntek: Mell-bicepsz
Szombat: Lábazás + CSUKLYA
Vasárnap: Váll-csuklya
Ezekről az edzésekről:
Szinte mindenből 5-5 gyakorlatot csinálok.
Azaz példának vegyük a hát-tricepszes napomat:
Hátazással kezdek:
-Húzódzkodás 4x8
-T rúddal nyak mögé húzás 4x8
-Álló evező gépen szűken 3x8 majd szélesen 3x8
-Háromszög alakú fogantyúval fentről hashoz húzás 4x8
-Fűrészelés kézi súlyzóval 4x8
Tricepsz:
-Tolódzkodás 4x8 (Övvel magamra rakok 10-15-20-25 kilót, így sorba)
-Kisrúddal, csigás gépen fentről tricepszezés. 4x8
-Kötéllel, háttal a gépnek a fejem fölött tricepszezés. 4x8
-Kézi súlyzóval, egy kézzel a fejem fölött tricepszezés. 4x8
-Fekvenyomópadon szűken fogva (újjak összeérnek) 4x8
A többit is naggyából így képzeljétek el, ha van rá ígény szívesen leírom.
Magamról:
A heti 4-5 edzést eddig is jól bírtam, nem voltam fáradt sosem a következő edzésre.
96 kg vagyok, hasba kicsit nagy. kb 42es kar. 176 centi körül.
Nem szedek semmi szert. Csak nagyon sokat eszek. Főleg rizset, tojást azt minden reggel, húst minden mennyiségben, halat, szöllőcukrot, stb...
Ezt a heti 7 edzéses dolgot csak 1 hónapig tervezem. Utána visszaállnék a heti 4-5re.
Vélemények ? Hogy fogom bírni ? Van-e értelme ? Valaki csinálta-e/csinálja-e ?
Én úgy gondolom, hogy azzal, hogy minden nap más izomcsoportot terhelek meg, így pihenhet a többi. Minimálisan tudom, hogy azok is terhelődnek, de annyira semmiképsem.
Köszönöm a válaszokat előre is!
"Nem pedig az olyanokéra akik lemennek, megisszák a turmixukat, 2 tricepszet letolnak és meg vannak halva tőle. :) "
Kimondta, hogy csak tricepszet edzek? és 2 gyakorlattól bizony a beszarás határán kell lenni, ha jól csinálod.
Csináld, ahogy jónak látod, csak akkor nem kell kérdezni. Ennyi. Sok sikert.
Rendben köszönöm.
Csak azért vagyok meglepődve, mert sose láttam még olyan embert aki 2öt szokott tolni egy izomcsoportra...
Ismerek olyat aki 200al nyom fekve és még az is 4-5öket tol.
De ismerek olyat is aki keveset bír lejárni és úgy van egy edzése, hogy eggyiknap letolja: Hát, mell, csuklya.
És a másikon meg Bicepsz, tricepsz, vál.
És a csávó nem néz ki rosszul, a heti 3 edzése mellett mert még lábazik is eggyet.
És érdekes hogy ő is 4x10-eket tol...
De mindegy, nem kötözködöm. Elhiszem, hogy te annyit tolsz és még vannak akik annyit tolnak.
Szerintem nagyon jól kigondoltad ezt a heti 7 edzést!!!!!!
Tökéletes!!!
Én heti 6 napot járok és én se érzem hogy el lennék fáradva pedig nagyon keményen edzek.
És ez az a sport ahol csak az izmaid érzéseire kell hallgatnod.
Nekem sokan mondták hogy sok lesz a heti 6 nap de egyáltalán nem sok, és nagyon jól megy.
Csak így tovább!!!
Fogyatékos vagy.
Az izomszöveteken kis szakadásokat csinálsz sulyzózás közben,majd több szövet épül vissza amikor pihensz.
Az izmaidnak fejei vannak pl a hátadnak is csomó része van....minden fejnek elég egy gyakorlat ,jól bemelegítve 3-4 széria intenzív terheléssel.intenziv= nehéz....miután 5gyakorlatot megcsinálsz tricepszre az már nem intenziv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!